به اتساع رگهای وریدی در مجرای مقعدی میگویند که به کنترل مدفوع کمک میکنند. زمانیکه متورم یا ملتهب میشوند بواسیر میشوند.
درمان اولیه برای بیماری خفیف یا متوسط شامل افزایش دریافت فیبر، مایعات از راه دهان برای حفظ جذب آب، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی برای تسکین درد و استراحت میباشد. ممکن است در صورت بروز علائم شدید یا بهبود نیافتن با استفاده از مدیریت بیماری، برخی روشهای فرعی انجام شوند. عمل جراحی برای کسانی انجام میشود که پس از این مراحل هم بهبود نمییابند.
تعدادی از اقدامات پیشگیرانه توصیه میشوند مانند پرهیز از فشار آوردن بههنگام دفع، پرهیز از یبوست و اسهال چه با داشتن رژیم غذایی دارای فیبر فراوان و نوشیدن مایعات زیاد یا دریافت مکملهای فیبردار، و انجام تمرینات ورزشی کافی. گذاشتن زمان کمتر برای تلاش برای دفع مدفوع، پرهیز از مطالعه در دستشویی، بههمراه کم کردن وزن برای افراد دارای اضافه وزن و پرهیز از برداشتن اشیای سنگین نیز توصیه شده است.
علت دقیق بواسیر علامتدار ناشناخته است.برخی عوامل که احتمال نقشآفرینی دارند عبارتند از: روشهای نامنظم دفع (یبوست یا اسهال)، کمبود تمرینات بدنی، عوامل تغذیهای (رژیمهای کمفیبر)، افزایش فشار درون شکمی (کشیدگی طولانیمدت، آبآوردگی شکم، تودهٔ درون شکمی، یا بارداری)، ژنتیک، نبود دریچه درون رگهای بواسیری، و افزایش سن. سایر عواملی که ممکن است احتمال ابتلا را افزایش دهند عبارتند از مرض چاقی، نشستن طولانیمدت،سرفه مزمن و نقص در عملکرد لگن. البته شواهد مرتبط با این دلایل ضعیف است.
بواسیر داخلی معمولاً همراه با