دکتر محمدرضا لطفعلیانی افزود: مادران باردار باید دقت لازم را داشته باشند که در سه ماهه اول بارداری از مصرف داروهای گیاهی بپرهیزند چرا که مصرف خودسرانه این داروها موجب خونریزی و سقط جنین در آنها می شود.
وی با تأکید بر دوز داروهای گیاهی عنوان کرد: یک باور غیرعلمی که در اذهان عمومی رایج است این که داروهای گیاهی خیلی کم خطرتر از داروهای شیمیایی هستند. در حالی که یک داروی گیاهی با دوز درمانی مناسب می تواند مؤثر باشد و مصرف بیش از اندازه آن می تواند باعث مسمومیت فرد شود.
رئیس مرکز تجویز منطقی داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: به عنوان مثال داروی چای سبز یک فرآورده ای است که خاصیت آنتی اکسیدانی، ضدسرطان و ضدپیری آن به اثبات رسیده است ولی اگر این گیاه دارویی به صورت اوردوز یا بیش از دوز تعیین شده مصرف شود باعث مسمویت کبدی یا آسیب به کبد میشود.
وی گفت: به عنوان مثال بیماران تحت درمان با داروی وارفارین نباید در یک روز بیش از یک حبه سیر استفاده کنند چرا که سیر به لحاظ دارابودن مواد ضد انعقادی موجب خونریزی داخلی در فرد بیمار خواهد شد.
لطفعلیانی بر عدم مصرف خودسرانه و دراز مدت گیاهان دارویی تاکید کرد و گفت: گیاهان دارویی به هیچ وجه خالی از عارضه نیستند چون اثرات درمانی آنها مدیون عوارض شیمیایی است که داخل گیاهان دارویی نهفته است و میتواند علاوه بر اثرات درمانی باعث عوارض جانبی در شخص شود.
منبع: آکاایران
مطلب مرتبط:
آیا مصرف دمنوش ها و گیاهان دارویی در دوران بارداری بی خطر است؟