یک متخصص تغذیه بیان کرد: بعد از قلب و مغز، کبد یکی از ارگانهای بسیار مهم برای سلامت بدن محسوب میشود زیرا کار حذف سموم و سوخت و ساز را در بدن انجام میدهد و همچنین 400 واکنش شیمیایی به کبد نسبت دادهاند.
پیام فرحبخش افزود: بر روی کبد یک پوست نازک شفاف به اسم کپسول وجود دارد که محافظ کبد است در صورتیکه شخص رژیمغذایی نامناسبی داشته باشد در فضای زیر این کپسول تجمع چربی اتفاق میافتد که در این حالت کبد چرب اتفاق میافتد.
فرحبخش گفت: در صورتیکه بیماری کبد چرب شدید باشد یا به عبارت دیگر با کبد چرب درجهی 3 مواجه باشیم و درمانهای لازم برای آن صورت نگیرد، شخص به سمت سیروز کبدی رفته و عملا در این حالت کبد کارایی خود را از دست میدهد.
این متخصص تغذیه ادامه داد: غذاهایی که حاوی چربی زیاد هستند بخصوص اگر چربیهای ترانس و اشباع در غذاها استفاده شود احتمال بروز کبد چرب بسیار زیاد است پس اگر در غذاهای خود تجدید نظر نکنیم باعث صدمات جدی به کبد میشود.
وی تصریح کرد: عامل دوم که مصرف آن برای کبد بسیار مضر است الکل است که استفاده از آن باعث تخریب کبد میشود.
فرحبخش در پایان خاطرنشان کرد: مصرف بیش از حد داروها مثل استامینوفن نیز احتمال بروز آسیب به کبد را افزایش میدهد، پس توصیه میکنیم اگر دارو مصرف میکنید با آزمایشات دورهای از وضعیت سلامت کبد مطلع شوید.
منبع: جام جم سرا
مطلب مرتبط:
10 غذای برتر شستشو دهنده کبد را می شناسید ؟
برای بیماران کبد چرب چه غذاهایی مضر و چه غذاهایی مفید است ؟