فواید ارتباطی
نقاشی به ما کمک می کند تا با دیگران ارتباط برقرار کنیم زیرا در این صورت امکان بروز هیجانات و احساسات، آرزوها، نگرش به اشیا و… به گونه ای متفاوت وجود دارد. به کمک نقاشی می توان بسیاری از احساسات، هیجانات و افکار را نشان داد. این روش به خصوص برای افراد معلول که دچار ضعف ارتباطی هستند، اشخاص خجالتی و کسانی که قادر به برقراری ارتباط مؤثر و سازنده با دیگران نیستند اهمیت بیشتری دارد.
تأثیرات حرکتی
استفاده از ابزار مختلف مانند مداد رنگی، ماژیک و پاستیل در نقاشی به تقویت مهارت های حرکتی مثبت به خصوص در کودکان کمک می کند. کنترل و گرفتن ابزار توسط دست ها به تدریج این توانایی را کامل می کند. نقاشی کردن در بزرگسالی می تواند این مهارت را بهبود بخشد.
مغز ما به طور فعالی در فعالیت نقاشی شرکت می کند. نیمکره چپ مغز مسئول وظایف با ماهیت منطقی و نیمکره راست مسئول خلاقیت و تخیل است. هنگامی که نقاشی می کشیم هر دو نیمکره مغز فعال می شود و توانایی آن تقویت می شود.
سلامت ذهنی
نقاشی برای سلامت ذهن بسیار مفید است. نقاشی قدرت تمرکز را تسهیل و به کسب آن کمک می کند زیرا زمانی که تصویری را می کشیم باید برای خلق تفکری که در ذهن داریم متمرکز شویم. از طرفی می توان در این زمان از مشکلات و شرایط سخت روزمره فاصله گرفت و با نگاه متفاوتی به اطراف نگریست.
می توانیم در کنار دیگران نقاشی کرد تا در این صورت روابط دوستانه تقویت شود و اوقات خوشی با دوستان سپری گردد. این شیوه ای آرام و فعال است که مغز را به فعالیت وامی دارد و در عین حال سرگرم کننده است.
منبع: قدس آنلاین