تا رطوبت مورد نیاز بدن حفظ و از ابتلا به بسیاری از بیماریها پیشگیری شود. با این حال، بسیاری از افراد به طور ناخودآگاه از تأثیر این ماده حیاتی در بدن غافل هستند.
مطالعات نشان میدهد، بخش زیادی از ناراحتیها و اختلالات سلامتی در نتیجه کمبود رطوبت بدن و مصرف کم آب ایجاد میشود. در ادامه به 13 مشکلی که به طور مستقیم با مصرف کم مایعات ارتباط دارد، اشاره میشود:
خستگی:
زمانی که به اندازه کافی آب نمینوشیم و بدن دچار تحلیل رطوبت میشود، سرعت فعالیت آنزیمی کاهش مییابد و خستگی بروز میکند. خستگی یکی از مشکلات سلامتی است که با احساس افت انرژی و بیحالی در مدت طولانی همراه است.
پیری زودرس:
بیش از 60 درصد بدن ما از آب تشکیل شده است و اندامهای بدن تا حد بالایی به این عنصر حیاتی نیاز دارند تا بتوانند فعالیتهای خود را به خوبی انجام دهند. مصرف مایعات کافی در طول روز به بدن کمک میکند تا با رادیکالهای آزاد مقابله کرده و از پیری زود هنگام اندامها و پوست پیشگیری میکند.
افزایش وزن و چاقی:
گرچه آب یک ماده چربی سوز نیست و سبب کاهش وزن نمیشود، اما با این حال، واضح است که نقش بسیار مهمی در رژیمهای لاغری دارد. در واقع، مصرف آب دفع مواد سمی و زاید از بدن را تحریک میکند و احساس سیری به همراه دارد که یکی از نکات اساسی برای حفظ ریتم متابولیسم بدن است. زمانی که به اندازه کافی آب نمینوشیم، بدن را از همه این فواید محروم کردهایم.
افت فشار و فشار خون بالا:
آب برای دفع مواد سمی بدن از طریق خون و تسهیل جریان خون بسیار مهم است. سیستم جریان خون برای عملکرد صحیح به آب نیاز دارد؛ زیرا حجم خون موجود در بدن برای تمام سیاهرگها، سرخرگها و مویرگها کافی نیست.
کلسترول بد خون:
تحلیل آب بدن سبب دفع بیش از حد مایعات درون سلولها میشود. در این صورت بدن برای مقابله با این حالت مقدار بیشتری کلسترول تولید میکند.
یبوست:
برای اینکه مدفوع حالت مناسبی داشته باشد و به راحتی از بدن دفع شود، لازم است تا مایعات کافی به بدن برسد. زمانی که دچار کم آبی مزمن شویم، بدن مایعات کافی برای دفع مواد زاید را ندارد و مشکلات یبوست به تدریج ایجاد میشود.
بیماریهای دستگاه گوارش:
کمبود آب در بدن کاهش ترشح شیرههای گوارشی را در پی دارد که در این صورت مشکلات جدی گوارشی مانند ورم معده و زخمهای گوارشی ایجاد میشود.
اختلالات تنفسی:
آب یکی از عناصر بسیار کلیدی و مهم برای تقویت سیستم ایمنی بدن است که میتواند از مشکلات تنفسی پیشگیری کند. اجزای مخاطهای دستگاه تنفس رطوبت کمی دارند تا بتوانند یک لایه محافظ در برابر آلودگیهای موجود در محیط ایجاد کنند. این آلودگیها منشأ مشکلات متعدد تنفسی هستند.
عدم تعادل phخون:
بدن ما برای اینکه بتواند روزانه 500 تا 700 میلی لیتر عرق تولید کند، به مقدار مشخصی آب نیاز دارد. در کنار این مقدار عرق، بخش زیادی مواد سمی و زاید نیز از بدن دفع میشود. عدم دفع کافی این مواد سمی میتواند سبب تحریکات پوستی شود.
عفونتهای ادرار:
عملکردهای کلیه و همچنین سیستم ادراری تا حد زیادی به مقدار آب نوشیده شده در طول روز بستگی دارد. زمانی که بدن دچار کم آبی میشود و آب کافی به مجاری ادراری نمیرسد، بدن در معرض ابتلا به انواع مختلف عفونتهای ادراری میشود. در این صورت، فهمیدن کم آبی بدن آسان است؛ زیرا ادرار تیره و بسیار بدبو خواهد بود.
التهاب مفاصل:
تحلیل آب بدن سبب تجمع مواد سمی در بدن و به خصوص رگهای خونی میشود که ابتلا به بیماریهای متعددی را در پی دارد. مطالعات بسیار علمی ثابت میکند که کمبود آب بدن دردهایی مانند دردهای آرتریت رماتوئید را تشدید میکند.
آسیبهای مغزی:
تحلیل آب بدن سبب بر هم خوردن تعادل بین الکترولیتهای اساسی مانند سدیم و پتاسیم میشود که کمبود آنها میتواند عواقب جدی مانند اختلالهای مغزی و قلبی در پی داشته باشد.
منبع: قدس آنلاین
مطلب مرتبط:
چه زمانی نوشیدن آب موجب ایجاد کبد چرب میشود؟
چه وقتی آب آشامیدنی به سم بدل میشود؟
چرا باید هر روز صبح بعد از بیدار شدن از خواب آب بنوشید؟