از دیدگاه طب سنتی غذاهای خون ساز کدامند؟

mousavi
پزشک و محقق طب اسلامی گفت: در طب سنتی غذاهای خونساز از تنوع بسیار بالایی برخوردارند هرغذای با طبع گرم و تری می‌تواند بالقوه خون‌ساز باشد، چنین غذاهایی روی شخصیت، رفتار‌ها و حتی پندارهای افراد اثر می گذارند.

با اشاره به اینکه به غذاهای خونساز در طب ایرانی غذاهای دم‌ساز نیز گفته می‌شود، گفت: از جمله غذاهای دم ساز می‌توان، “هوا” را نام برد.

وی افزود: هرچه هوا از لطافت و پاکی بیشتری بر خوردار باشد، خون لطیف‌تری را تولید می‌کند، هوای آلوده خون آلوده وناپاک را ایجاد می‌کند.

پزشک و محقق طب اسلامی اظهار کرد: از غذای خونساز دیگر، می‌توان، “عسل” را نام برد، این غذا در طب سنتی ایران جزء غذاهای صالح الکیموس متوسط الغذا است یعنی به محض ورود به کبد، تبدیل به خون می‌شود، این غذا، علاوه برمغذی بودن، خاصیت دارویی نیز دارد.

نواب‌زاده با بیان اینکه از جمله غذاهای دیگری که از خاصیت خونسازی برخوردار است، می‌توان به “کنجد” اشاره کرد، ادامه داد: توصیه می‌شود هر شب همراه شام یک تا دو قاشق غذاخوری از آن را کاملا جویده و میل کنید.

وی تصریح کرد: غذای دیگر قاووت و قوتو که ترکیبی از تخم گشنیز، زنجبیل، میخک، هل باد، شاه دانه، گندم، کنجد و عدس است.

پزشک و محقق طب اسلامی گفت: از جمله غذاهای دیگر خون‌ساز می‌توان از دیزی آبگوشت با نخود فراوان یاد کرد، توصیه و تاکید می‌شود که این غذا با شعله پایین تهیه و طبخ شود.

نواب‌زاده افزود: غذای بعدی سوپ یا آبپز شده گوشت بلدرچین است، این غذا از آهن زیادی برخوردار است حتی برای کسانی که سنگ یا شن کلیه دارند، مفید است.

وی اظهارکرد: غذای خون‌ساز دیگر خوردن ۲۱عدد مویز صبح ناشتا، در روایات و احادیث آمده که برای کاهش بلغم مغز و افزایش حافظه خوردن آن را فراموش نکنید.

پزشک و محقق طب اسلامی گفت: از جمله تدابیر دیگر برای دریافت غذاهای خون‌ساز، خوردن هفت عدد انجیر خشک همراه صبحانه و ۹-۱۲ عدد آلو بخارا همراه وعده ناهار است.

نواب‌زاده خاطرنشان کرد: خوردن ارده، شیره انگور در یکی از وعده‌های غذایی خاصیت خون‌سازی بالایی دارد.

منبع: ایسنا

مطلب مرتبط:

۶ گیاه تصفیه کننده خون را بشناسید

درباره گیاه خون ساز چه می دانید ؟

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ