بیشتر مردم به این دلیل روز به روز وزن شان بیشتر می شود که بیشتر از آنچه که در طول روز می توانند طی فعالیت های جسمانی، بسوزانند، می خورند و می نو شند؛ در نتیجه کالری ورودی به بدن شان بسیار بیشتر از سوخت و ساز کالری در بدن خواهد بود.
اما در برخی موارد نیز، افزایش وزن خود ممکن است به دلیل شرایط و مسائلی در زمینه های مربوط به سلامت فرد باشد. در این جا، به تعدادی از دلایل پزشکی که می تواند منجر به افزایش وزن شود، اشاره می کنیم.
کم کاری غده تیروئید. کم کاری غده تیروئید (هیپوتیروئیدیسم) بدان معنی است که غده ی تیروئید شما به اندازه ی کافی هورمون تیروئید تولید نمی کند؛ که این موضوع خود نقش اصلی را در تنظیم متابولیسم بدن بازی کند. اگر چه کم کاری غده ی تیروئید می تواند در هر سنی و در هر دو جنس رخ دهد، اما در زنان مسن این امر شایع تر است.
درمان دیابت. افزایش وزن یک عارضه ی جانبی شایع برای افرادی است که برای مدیریت دیابت شان از انسولین استفاده می کنند.
درمان با استروئید. استروئیدها، که به عنوان کورتیکواستروئید ها نیز شناخته می شوند، در درمان بسیاری از بیماری ها، از جمله آسم و آرتریت استفاده می شوند. به نظر می رسد، استفاده ی طولانی مدت از قرص کورتیکواستروئید، سبب افزایش اشتها در برخی افراد می شود که به اضافه شدن وزن منجر خواهد شد.
استرس و خلق و خوی ضعیف. افراد گوناگون واکنش متفاوتی نسبت به استرس، اضطراب و افسردگی نشان می دهند. برخی افراد ممکن است دچار کاهش وزن شوند، در حالی که دیگران ممکن است وزن شان بیشتر هم بشود.
منبع: nhs.uk