عوامل تشدید کننده در کمردرد زنان

mousavi
کمردرد پس از سرماخوردگی دومین علت مراجعه ی بیماران به پزشک است. همچنین پنجمین علت رایج بستری شدن در بیمارستان ها است.

آمار نشان می‌دهد که ۸۰درصد از افراد در دوران زندگی خود حداقل یک‌مرتبه به‌علت کمردرد به پزشک مراجعه کرده‌اند. اگرچه علت کمردرد در بسیاری از بیماران ازطریق شکایت بیمار، آزمون‌های بالینی و آزمایشگاهی و همچنین تصویربرداری پزشکی قابل شناسایی است، ولی به‌دلیل شایع‌بودن دردهای ناحیه کمر و عوامل مختلفی که در ایجاد آن نقش دارند، تشخیص علت اصلی به‌وجود‌آورنده کمردرد مشکل است.

بررسی ها نشان می دهند، پشت میز نشینی، گودی کمر،سزارین، شکم بزرگ و عدم فعالیت کافی منجر به فشار بر روی ستون فقرات می شود.

امیدرضا حقانی جراح و فوق تخصص ارتوپدافزود: بیشتر افراد جامعه به دلیل الگوی نامناسب زندگی دچار کمردردهای خفیف تا شدید می‌شوند که در برخی از موارد اینگونه کمر دردها به صورت ناگهانی و یکدفعه بروز می‌کند.

وی با بیان اینکه هر گونه کمردردی که به طور ناگهانی بروز کند باید جدی گرفته شود، تاکید کرد: کمر دردهایی که به طور ناگهانی بروز می‌کنند، ممکن است علامت اولیه برخی از سرطان‌ها باشد، به همین دلیل این نوع کمر دردها به توجه و درمان به موقع و فوری نیاز دارند.

ستون فقرات؛ محل سکونت 24 استخوان

ستون فقرات در حال ایستاده مانند دکل کشتی به کمک طناب‌های ارتباطی از همه طرف نگهداری می‌شود.این طناب‌ها در بدن و اطراف ستون فقرات عضلاتی هستند که از همه جهت هم از پشت و هم به کمک عضلات شکم کار نگهداری بدن را بر عهده دارند؛ به‌عبارت دیگر عضلات شکم هم در ایستادن و هم در راه رفتن نقش کمکی نگه‌دارنده دارند.

شکم بزرگ،گودی کمر و کمردرد را افزایش می دهد

گفتنی است؛ وقتی شکم انسان بزرگ می شود علاوه بر اضافه وزن به‌دلیل چربی درونی که مشهود نیست عضلات شکم کارایی خود را از دست داده و باری اضافی برای عضلات پشت و کمر می‌شوند‌، در نتیجه عضلات پشت باید علاوه بر وظیفه همیشگی نه‌تنها کار عضلات شکم را قبول کنند، بلکه بار اضافی آن را هم بیشتر حمل کنند که در دراز مدت باعث خستگی عضلات پشت می‌شود و در انتها تحریک پذیر ی آن افزایش یافته برای اسپاسم دسته‌ جمعی و کمر درد‌های حاد و مزمن آماده می‌شوند.

سزارین دشمن ستون فقرات

شکایت از کمردرد بعد از بی حسی نخاعی جهت سزارین، یک یافته شایع به حساب می آید چاقی، سابقه زایمانهای مکرر و سن بالای بارداری احتمال کمردرد را بیشتر می کند و به خاطر اینکه خانمها اکثر بعد از زایمان به علت کم تحرکی و استراحت دچار افزایش وزن می شوند خود این عامل یکی از عوامل پیش برنده شیوع کمردرد است.

برای رفع کمردرد چه باید کرد؟

حقانی گفت: کمر درد ناگهانی ممکن است علامت یک خونریزی داخل نزدیک ستون فقرات باشد که در این صورت فرد باید به صورت فوری تحت درمان و حتی جراحی قرار گیرد در غیر این صورت با روش های ساده زیر می توان کمردرد را بهبود بخشید.

1- پیاده روی کنید: این  نوع ورزش آرام می تواند به تسکین درد کمر کمک کند.

2- درست بایستید: به طرز ایستادن خود  توجه کنید و راست بایستید.

3- خودتان را با ماساژ  درمان کنید: این کار منشأ اصلی کمر درد شما را درمان نخواهد کرد، اما به  راحتی به شما کمک خواهد کرد و می تواند به طور موقت ماهیچه های کشیده شده،  شانه های دچار گرفتگی عضلانی و درد پایین کمر را تسکین دهد.

4- دوش آب گرم: برای تسکین و بهبود درد و کشیدگی عضلات دوش آب گرم بگیرید.

5- به بدن خود گوش دهید: اگر حالت یا فعالیت معینی است که باعث ناراحتی شما می شود، آنرا انجام  ندهید. اگر درد کمرتان شدید است یا متوجه شدید که حس از پاها، کشاله ران شما بیرون رفته است یا احساس بی  اختیاری یا ضعف ناگهانی به شما دست می دهد  خیلی سریع به پزشک تان مراجعه  نمایید.

منبع: باشگاه خبرنگاران

مطلب مرتبط:

آیا طب سوزنی در بهبود درد کمر و لگن زنان باردارتأثیر دارد؟

۱۰ راه پیشگیری از کمردرد- بخش دوم

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ