ترهتیزک: تره تیزک و انواع دیگر آن که بهنام بولاغ اوتی و شاهی نامیده میشوند، دارای ید و آهن و فسفر میباشد و مقادیر زیادی ویتامین «ث» دارند و ادرار را زیاد میکنند این گیاهها بر عکس توت فرنگی مهیج میباشند و این خاصیت نیز مربوط به «ید» میباشد، زیرا این گیاهها ترشح سیب آدم را کمی زیاد میکنند و از اینرو مهیج میباشند. انواع تره تیزک فشار خون را پائین میآورند و خوردن آنها برای درمان کلیه عفونتها مفید است.
آب اسفناج: هنگامیکه درد شروع میشود باید نصف فنجان آب اسفناج را که به همان اندازه مخلوط با روغن بادام شیرین و یا روغن زیتون شده باشد، مصرف کرد.
عسل: بهترین ضد عفونی کنندۀ مجاری ادرار است.
سیب: سیب خام رنده شده نتایج خوبی در معالجه اسهال کودکان دارد، برای مبارزه با دل بههم خوردگی و پیچش دل و استفراغ، اثر بسیار خوبی دارد.
گرد پوست سیب: پوست سیب را خشک کرده و بهصورت گرد در بیاورید گرد پوست سیب بهمقدار یک قاشق سوپخوری در یک فنجان، ادرارآور و ضد «اوره» میباشد.
گلابی: میوۀ گلابی ملین و آب آن مسهل قوی است؛ ادرار را زیاد میکند و دارای ویتامینهای «ب» و «ث» وکمی «آ» میباشد.
ریشههای نازک و باریک روی شلغم: اگر خشک کرده و سائیده و با عسل مخلوط کرده بخورند برای سپرز و سختی ادرار نافع است و بسیاری از امراض مجاری ادرار را درمان مینماید
برگ خشک درخت مو: دمکردۀ برگ خشک درخت انگور (مو) بهمقدار 25 گرم در یک لیتر آب در مورد اسهال، حبسالبول و یرقان تعیین گردیده است.