دکتر جامعی، متخصص ارتوپدی گفت:هیدروتراپی (آب درمانی) روش بسیار مناسبی است که موارد استفاده وسیعی دارد. این روش هم اثر نگه دارنده و هم پیشگیرانه برای افرادی که دردهایی نظیر: دردهای ستون فقرات، دردهای مفاصل، دردهای عضلانی و یا افرادی که تحت عمل جراحی قرار گرفتهاند نیز دارند.
جامعی به دو علت آبدرمانی برای این بیماران را مفید دانست و ادامه داد: 1- رفتن در محیط آبی که دمای آن تنظیم و مشخص باشد بسیار موثر است، همچنین محیط آب به نوعی آرامش دهنده است و این هم به طور غیرمستقیم بر بیماران تأثیر میگذارد.2- هیدروتراپی به خاطر خاصیت فیزیکی که آب دارد، سبب سبکتر شدن فشار، بر روی مفاصل میشود، این امر سبب افزایش دامنهی حرکات و همچنین انجام شدن حرکات بدون درد توسط بیمار میشود و به نوعی یک تمرین هوازی بسته به نوع مشکل فرد میباشد.
وی در ادامه گفت: هیدروتراپی بر انجام شدن زایمان طبیعی نیز تأثیر میگذارد به همین علت به منظور راحتی خانمهای باردار قبل از زایمان، توصیه میشود زیرا سبب تقویت عضلات ناحیه لگن و عضلات دردی در زایمان طبیعی میشود. این نوع درمان قطعاً برای افرادی که مشکلاتی نظیر تنگی کانال نخاعی، دیسک، پادرد، افرادی که دردهای ستون فقرات و یا مفاصل دارند، بسیار بهتر از مصرف دارو و یا عمل جراحی است، البته مصرف دارو و یا عمل جراحی نیز جایگاه خاص خود را در درمان این بیماران دارند.
این متخصص ارتوپد بیان کرد: بسته به نوع فرد و سن افراد، انجام یک سری حرکات زیر نظر مربی و افراد متخصص در آب، آسانتر میشود. آب درمانی سبب تقویت عضلات میشود و این امر سبب حفاظت مفاصل و برداشته شدن فشار از روی آنها و در نهایت کاهش درد میشود. تفاوت بسیار زیادی بین تقویت عضلات در داخل آب و تقویت آنها در محیط خارج از آب وجود دارد، زیرا آب طبق قانون ارشمیدس وزن را کاهش میدهد و همین امر سبب افزایش دامنهی حرکات قسمتهای بدن میشود و تأثیری بسیار عالی بر روی عضلات دارد.
دکتر جامعی در خصوص تأثیر جکوزی بر روی عضلات گفت: آب گرم موجود در جکوزی سبب شل شدن عضلات شده و به همین دلیل آب سرد و گرم را باهم توصیه میکنند، حتی به برخی از افراد گفته میشود که در زمانی که دوش میگیرند از آب سرد و گرم به طور متناوب برای مدت کوتاهی استفاده کنند و این امر نیز سبب انقباض و انبساط عضلات و همچنین کمک به باز و بسته شدن عروق میشود و به طریقی ورزش عروق محسوب میشود.
وی در خصوص ارتفاع آب برای هیدروتراپی گفت: اینکه ارتفاع آب تا قفسهی سینهی فرد باشد بسیار مهم است و اگر ارتفاع آب کوتاه و در محدودهی زانو باشد، مقاومت چندانی ایجاد نمیکند و تأثیر بسیار زیادی نخواهد داشت.
دکتر جامعی در پایان گفت: هیدروتراپی حرکات تعریف شدهای در داخل استخر است و زیر نظر یک تراپیست یا یک درمانگر انجام میگیرد و بسته به نوع فرد و بیماری حرکات آن متفاوت است، همچنین به برخی از افراد توصیه میشود که فقط در آب استخر راه بروند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
مطلب مرتبط:
درمانهای طبیعی برای تنگی مجرای نخاعی