مسواک را برمیداریم، کمی خمیردندان روی آن میگذاریم و مسواک زدن را شروع میکنیم و بسته به حال و حوصلهمان، یک یا چند دقیقهای هم مسواک میزنیم.اما متاسفانه در مورد این کار هم مانند هر عادت دیگری ممکن است دچار روزمرگی و در نتیجه اشتباهاتی شویم که نتیجهاش پوسیدگی دندانها و بیماریهای لثه است. در این مطلب به 5 خطای مسواک زدن اشاره کرده ایم.
1-حرکاتتان اشتباه است : اگر مسواک را به صورت افقی از عقب به جلو و بر عکس روی دندان هایتان می کشید امتیاز بالایی نسیب تان نمی شد. مسواک را با حرکات دورانی کوتاه و ملایم روی دندان هایتان حرکت دهید. نزدیک لثه ها یک زاویه ی 45 درجه به مسواک بدهید و از بالا به پایین مسواک بزنید.
2-در استفاده از خمیر دندان زیاده روی می کنید : زیاده روی در مصرف خمیر دندان، فی نفسه آسیبی به دندان ها نمی زند، اما امکان دارد به خاطر اینکه دوست ندارید دهانتان پر از کف باشد زمان مسواک زدن را کوتاه کنید.برای کودکان لایه ی نازکی از خمیر دندان کافیست و برای بزرگسالان اندازه ی یک نخود یا تیله، بس است و بهتر است زیاده روی نکنید.
3-مسواک خود را خوب نمی شویید : باکتریها میتوانند به راحتی در مسواکی که خوب شسته نشده رشد کنند و دفعه بعد که مسواک میزنید، ممکن است این باکتریها را به دهان و دندان خود وارد کنید.در ضمن شستشوی کامل مسواک پس از هر بار مسواک زدن، باعث میشود که باقیماندههای خمیردندان نیز از روی آن پاک شود.
4-مسواک را در جایی قرار می دهید که خشک نمی شود : اگر مسواک شما همیشه مرطوب بماند، میتواند مکانی مناسب برای رشد باکتریها باشد. همچنین اگر برس مسواک همواره خیس بماند، موهای سر مسواک به سرعت تغییر شکل میدهند.پس بعد از شستن مسواک، آن را در هوای آزاد قرار دهید تا کاملا خشک شود و بعد در جامسواکی دربسته قرار دهید.
5-مسواک خود را به موقع عوض نمی کنید : انجمن دندانپزشکی آمریکا پیشنهاد میکند هر 3 یا 4 ماه یک بار مسواک خود را عوض کنید (در صورتی که هر روز از آن استفاده کنید). در ضمن اگر موهای سر مسواک زودتر از این مدت ساییده شوند، باید همان موقع این تعویض صورت گیرد. پس باید به ظاهر مسواک هم دقت کنید و اگر موهای سر آن انعطافپذیری خود را از دست داده یا از هم جدا شدهاند، مسواک جدیدی تهیه کنید.
( سیمرغ )