درمانگاه دندانپزشکی شبانه روزی هروی:
ایمپلنت دندانی چیست؟
ایمپلنت دندانی قطعهای از فلز تیتانیوم است که اغلب به شکل ریشه دندان است و داخل استخوان فک قرار داده میشود. ایمپلنت دندانی بهعنوان پایهای جهت قرار دادن پروتز روی آن استفاده میشود و بازسازی تاج دندانهای از دست رفته، با استفاده از این پایه ایمپلنت مقدور میشود.
چه کسانی مناسب ایمپلنت هستند؟
افرادی که به هر علتی دندان از دست داده باشند، مناسب انجام ایمپلنت هستند.
ایمپلنت داخل استخوان فک قرار میگیرد و روکش روی ایمپلنت، بدون اتکا به دندانهای مجاور قرار داده میشود.
درمورد بیماران کاملا بیدندان، میتوان با قرار دادن حداقل دو ایمپلنت در هر فک پروتزی متحرک ولی محکم و بدون لغزش دراختیار بیمار قرار داد.
حتی درمورد بیماران بیدندان که در حال استفاده از پروتز متحرک هستند، میتوان با قرار دادن دو پایه ایمپلنت در فک آنها همان پروتز را با کمترین هزینه، کامل محکم و باثبات کرد.
جنس ایمپلنتهای دندانی چیست؟
جنس ایمپلنتهای دندانی از فلزات مختلف و حتی سرامیکها هستند، ولی اغلب ایمپلنتهای دندانی از جنس تیتانیوم هستند.
از مزایای ایمپلنت این است که نیازی به تراشیدن دندانهای مجاور ندارد و درنتیجه هیچگونه آسیبی به سایر دندانها وارد نمیکند.
میزان موفقیت ایمپلنت دندانی چقدر است؟
میزان موفقیت در ایمپلنتهای دندانی به موارد زیر بستگی دارد:
الف) بیمار: بیمار باید از سلامت برخوردار باشد. بیماری مزمن تضعیفکننده سیستم ایمنی بدن نداشته باشد. اخیرا مشکل شدید قلبی (جراحی قلب یا انفارکتوس) نداشته باشد. دیابت کنترل نشده و رادیوتراپی و بیماری لثه و دهان نداشته باشد. همچنین استعمال سیگار و مشروبات الکلی از عوامل محدودکننده عمل ایمپلنت هستند.
ب) دندانپزشک: دندانپزشکی که ایمپلنت را انجام میدهد، باید دورههای لازم ایمپلنت را دیده باشد و مهارت و تجربه کافی در انجام ایمپلنت داشته باشد. همچنین تمام شرایط بیمار را از نظر سلامت بدن و فاکتورهای مهم داخل دهانی ارزیابی کند و با رعایت اصول کنترل عفونت، مبادرت به انجام عمل ایمپلنت کند.
ج) ایمپلنت: در کل ایمپلنتی مناسب است که میزان جوش خوردن آن به فک، زیاد باشد و میزان تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت، در طول زمان کمتر باشد.
د) مراقبتهای بعدی: بیمار نقش بسیار مهمی در طول عمر ایمپلنت و موفقیت درازمدت آن دارد. عدم استعمال دخانیات و مشروبات الکلی و رعایت بهداشت دهان و دندان و لثه، مراجعات منظم به دندانپزشک و اطمینان از سلامت لثه و عدم وجود جرم دندانی و پوسیدگی در دندانهای دیگر، همه موفقیت درازمدت ایمپلنت را افزایش میدهند.
ایمپلنت دندان
طول درمان ایمپلنت چقدر است؟
طول مدت جراحی معمولا از نیم تا دو ساعت است و بسته به تعداد ایمپلنتها و شرایط فکی بیمار تغییر میکند.
در مواردی که علاوه بر کاشت ایمپلنت، نیاز به پیوند استخوان یا تغییر شرایط کف حفره سینوس در فک بالا نیاز باشد، زمان کاشت ایمپلنت بیشتر خواهد بود.
پس از کاشت ایمپلنت تا قرار دادن پروتز روی آن، زمانی حدود 6هفته تا 3ماه موردنیاز است تا کاملا ایمپلنتها در شرایط دور از تکان و لرزش، به آرامی به استخوان فک بیمار جوش بخورد و ایمپلنت در جای خود کاملا محکم شود. سپس دندانپزشک مبادرت به قرار دادن پروتز روی ایمپلنت میکند.
البته در مواردی باتوجه به کمیت استخوانی فک بیمار و نوع ایمپلنت خاصی که طراحی شده تا بارگذاری فوری روی آن صورت گیرد، بنا به تشخیص جراح دندانپزشک میتوان بلافاصله پس از جراحی کاشت ایمپلنت، پروتز را روی ایمپلنت قرار داد.
ایمپلنتهای دندانی در نقاطی که دندان از دست رفته است، میتوانند حجم استخوان فرد را حفظ کنند و در بهبود کیفیت زندگی افراد، تاثیر بسزایی بگذارند.
مزایای ایمپلنت چیست؟
از مزایای ایمپلنت این است که نیازی به تراشیدن دندانهای مجاور ندارد و درنتیجه هیچگونه آسیبی به سایر دندانها وارد نمیکند.
ایمپلنت بهعنوان بهترین راهحل برای جایگزینی دندانهای از دست رفته شناخته شده است، چراکه ظاهری کاملا طبیعی دارد و با دندانهای طبیعی افراد هیچگونه تفاوتی ندارد.
بیمار هنگام صحبت کردن و غذا خوردن کاملا احساس آسایش میکند.
عوارض ایمپلنت چیست؟
پس از جراحی ایمپلنت، بسته به زمان کیفیت استخوان و واکنشهای بافتی بیمار، مقداری درد و ورم در ناحیه جراحی ایمپلنت قابل پیشبینی است که در صورت لزوم، جراح دندانپزشک قبل و بعد از عمل کاشت ایمپلنت، با تجویز دارو آن را به حداقل میرساند.
نقش ایمپلنت در حفظ استخوان فک چیست؟
حجم استخوان فک علاوه بر کارایی آن بهعنوان محافظ ریشه دندان، در ظاهر افراد هم تاثیر بسزایی دارد.
ایمپلنتهای دندانی در نقاطی که دندان از دست رفته است، میتوانند حجم استخوان فرد را حفظ کنند و در بهبود کیفیت زندگی افراد، تاثیر بسزایی بگذارند.
درمانگاه دندانپزشکی شبانه روزی هروی:
جهت ارتباط با درمانگاه شبانهروزی دندانپزشکی هروی می توانید با شمارههای ذیل تماس حاصل فرمائید:
۰۲۱۲۲۹۸۴۰۶۰
۰۲۱۲۲۹۸۴۱۰۰
آدرس درمانگاه: میدان هروی، خیابان وفامنش، ابتدای مکران شمالی، ساختمان حکیمان، طبقه 4
وب سایت: