آیا ایمپلنت دندان نوعی دندان مصنوعی است!

zahra
کلینیک دندانپزشکی پردیسان: ایمپلنت دندان نوعی دندان مصنوعی است که برای حمایت از بازیابی دندان یا دندان‌های از دست رفته استفاده می‌شود و می‌تواند به توقف یا جلوگیری به ازبین رفتن استخوان فک کمک کند.

کلینیک دندانپزشکی پردیسان:

ایمپلنت دندان نوعی دندان مصنوعی است که برای حمایت از بازیابی دندان یا دندان‌های از دست رفته استفاده می‌شود و می‌تواند به توقف یا جلوگیری به ازبین رفتن استخوان فک کمک کند. جراحی ایمپلنت دندان یک نمونه از جراحی‌هایی است که در آن از اعضای مصنوعی برای بازیابی سلامتی بیمار استفاده می‌شود، اما با این وجود این عمل یک شکل از جراحی زیبایی دندان نیز هست. افرادی که دندان‌های خود را از دست داده‌اند ممکن است در زمان خندیدن یا صحبت کردن خجالت بکشند. علاوه بر این، مشکلات مربوط به جویدن غذا درنتیجه دندان‌های ازدست رفته می‌تواند تاثیر منفی بر عادت‌های غذا خوردن داشته باشد و مشکلات سلامت ثانویه همچون سوءتغذیه برای فرد ایجاد کند. با جایگزینی ریشه‌های دندان از بین رفته،  کاشت دندان به روش ایمپلنت می‌تواند قدرت و  ثبات لازم را در دندان‌ها برای خوردن تمام غذاهای موردعلاقه شما ایجاد کند و دیگر فرد هنگام جویدن غذا احساس ناراحتی نخواهد کرد. علاوه بر این، ایمپلنت‌های دندان می‌توانند وضعیت استخوان فک را شبیه‌سازی کرده و حفظ کند، جلوی ازبین رفتن استخوان فک را بگیرد و به حفظ ویژگی‌های صورت فرد کمک کند.

جراحی

جراحی کاشت دندان با ایمپلنت معمولا با استفاده از مواد بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و به‌همین خاطر بیمار نباید هیچ دردی در زمان عمل جراحی احساس کند. پس از اینکه تاثیر داروی بی‌حسی ازبین رفت، ناراحتی‌های پس از جراحی می‌تواند برای افراد مختلف، متفاوت باشد. به هر حال، معمولا اکثر افراد احساسی شبیه حالتی دارند که عمل جراحی کشیدن دندان را انجام داده باشند. برای کنترل این ناراحتی می‌توان از داروهای مسکن موجود در بازار همچون ایبوپروفن (ادویل) یا استامینوفن استفاده کرد.

در طول مرحله برنامه‌ریزی، متخصص جراحی فک و صورت وضعیت دهان شما را برای کاشت دندان با ایمپلنت به‌صورت چشمی معاینه می‌کند و علاوه بر این برای بررسی دقیق‌تر از عکس‌های دندانپزشکی (رادیولوژی و CBCT‌) استفاده می‌کند. هنگامی که مشخص شد امکان استفاده از ایمپلنت دندان در محل مورد‌نظر وجود دارد، با بیمار برای انجام جراحی موردنیاز برای کار گذاشتن ایمپلنت، قرار گذاشته می‌شود. در جلسه کاشت دندان با ایمپلنت، معمولا با داروی بی‌حسی موضعی محل جراحی در دهان بیمار بی‌حس می‌شود. با استفاده از مته مخصوص و ابزارهای لازم، ایمپلنت دندان (پست تیتانیوم) در استخوان کار گذاشته می‌شود، سپس لثه بخیه زده شده و فرآیند بهبود شروع خواهد شد. زمان بهبود بستگی زیادی به کیفیت استخوان بیمار دارد. زمان آن معمولا بین 2تا 6ماه است. در طول این دوره، اتصال استخوان به ایمپلنت باید انجام شود. در این دوره باید نسبت به اجتناب از وارد کردن فشار یا استرس بر ایمپلنت دندان دقت کافی وجود داشته باشد.

پس از سپری شدن دوره درمان موردنیاز، ایمپلنت دندان بررسی می‌شود تا موفقیت‌آمیز بودن اتصال استخوان به ایمپلنت تایید شود. هنگامی که این موضوع تایید شد، یک بخش مصنوعی با استفاده از پیچ به ایمپلنت دندان متصل می‌شود. به این بخش در اصطلاح «پایه» گفته می‌شود. سپس دندانپزشک یک قالب از این پایه در دهان تهیه می‌کند و تاج ایمپلنت دندان را براساس این قالب به آزمایشگاه سفارش می‌دهد. تاج دندان را می‌توان با استفاده از سیمان مخصوص یا پیچ به پایه ایمپلنت دندان متصل کرد. لازم است توجه شود که جراحی‌های اضافی ممکن است قبل از جای‌گذاری یک ایمپلنت دندان در دهان موردنیاز باشد. همچنین از پیوند استخوان ممکن است در شرایطی استفاده شود که کیفیت استخوان بیمار در حد مطلوب نباشد. در حالتی که یک ایمپلنت در فک بالا در قسمت عقب دهان جای‌گذاری می‌شود، مقدار استخوان موجود در این قسمت ممکن است به‌خاطر وجود سینوس فک بالا دارای محدودیت باشد. به‌همین خاطر ممکن است نیاز به عمل جراحی «بالا بردن سینوس» یا «لیفت سینوس» برای بالا بردن سطح سینوس و پیوند استخوان بیشتر به سینوس‌ها وجود داشته باشد. با انجام این کار استخوان بیشتری برای حمایت از ایمپلنت دندان باقی خواهد ماند. علاوه بر این ممکن است از جراحی «پیوند استخوان» در موقعیت‌هایی استفاده شود که استخوان کافی وجود نداشته باشد.

مراقبت‌های بعد از عمل

ایمپلنت دندان دارای خطر ایجاد عفونتی به‌نام «پری ایمپلنتیتیس» است. این عفونت اشاره به التهاب استخوان نگهدارنده کاشت ایمپلنت در محل خود دارد. پری ایمپلنتیتیس می‌تواند باعث ازبین رفتن ایمپلنت در صورت درمان نشدن آن شود. پس از کاشت دندان، لازم است مراقبت‌های منظم در خانه و در مطب دندانپزشک برای جلوگیری از ایجاد عفونت در محل کاشت ایمپلنت انجام شود. مراقبت‌های لازم در خانه شامل مسواک زدن منظم و استفاده از نخ دندان برای خارج کردن مواد غذایی و پلاک‌ها از محل ایمپلنت دندان است. در مطب دندانپزشک، ابزارهای خاص وجود دارد که از آنها برای تمیز کردن ایمپلنت‌ها و بر داشتن جرم‌های قوی‌تر ایجاد شده روی ایمپلنت دندان استفاده می‌شود.

عوارض

مشابه همه انواع جراحی‌ها، در عمل کاشت دندان با ایمپلنت نیز همیشه مقداری خطر و عوارض بالقوه برای بیمار یا در ارتباط با موفقیت‌آمیز بودن ایمپلنت دندان وجود دارد. برنامه‌ریزی دقیق برای اطمینان از سطح سلامت مطلوب برای انجام این عمل جراحی و گذراندن دوره بهبود در دستیابی به نتایج مطلوب در این حالت از اهمیت خاصی برخوردار است. مشابه سایر انواع جراحی‌ها در دهان، مشکلات خونریزی، عفونت، واکنش آلرژیک، شرایط درمانی فعلی و داروهای مصرفی بیمار باید قبل از انجام جراحی به دقت مورد بررسی قرار گیرد. خوشبختانه، نسبت موفقیت در این عمل جراحی بسیار بالاست و عدم موفقیت معمولا زمانی مشاهده می‌شود که یک اتفاق غیرمنتظره مثل عفونت، شکستگی ایمپلنت دندان، وارد کردن فشار زیاد به ایمپلنت، وارد شدن آسیب به ناحیه اطراف ایمپلنت (اعصاب، رگ‌های خونی، دندان‌ها)، جاگذاری ضعیف ایمپلنت دندان یا حجم کم و کیفیت پایین استخوان بیمار مشاهده شود. دوباره باید توجه کرد که انتخاب یک جراح متخصص و باتجربه می‌تواند به جلوگیری از ایجاد این مشکلات کمک فراوان کند. در برخی موارد، ممکن است از جراحی ترمیمی برای جایگزینی ایمپلنت دندان غیرموفقیت‌آمیز پس از گذراندن دوره بهبود لازم استفاده شود.

هزینه

این هزینه شامل هزینه عمل جراحی برای کاشت یک ایمپلنت دندان و همه اجزای مورد نیاز آن و نیز جای‌گذاری تاج آن در دهان است.

در جلسه مشاوره، متخصصان ما یک برنامه درمانی سفارشی باتوجه به شرایط‌تان برای شما طراحی می‌کنند و به این ترتیب شما می‌توانید از هزینه و قیمت دقیق  کاشت دندان یا ایمپلنت آگاه شوید.

استفاده از روش کاشت دندان با ایمپلنت در حال حاضر یک انتخاب مطلوب برای جایگزینی و کاشت دندان‌هاست که در آن با استفاده از یک رویکرد محافظه‌کارانه می‌توان با نسبت موفقیت نزدیک به 99درصد مشکل بیمار را برطرف کرد.

کلینیک دندانپزشکی پردیسان:

مؤسس کلینیک دندانپزشکی پردیسان خانم دکتر زیبا مشایخی از فارغ‌التحصیلان ممتاز دانشگاه شهید بهشتی تهران و متخصص ارتودونسی است

این مجموعه با هدف تأمین آرامش و ایجاد حس امنیت که لازمه هر مرکز درمانی است در کنار بهره‌گیری از مدرن‌ترین تجهیزات دندانپزشکی طراحی و اجرا گردیده است که شامل اتاق استریل مرکزی دارای اتوکلاو Reverberi ایتالیایی، ساکشن مرکزی Durr Dental  آلمان، کمپرسور لویلفری Durr dental آلمان، ۵ دستگاه یونیت مدرن فخر سینا، اپکس لوکیتر، root zx جهت تشخیص دقیق طول ریشه در درمانهای عصب کشی رادیوگرافی، de gotzen ایتالیا انگل و توربین‌های N.S.K استریل مخصوص هر بیمار، استفاده از با کیفیت ترین مواد مصرفی اصل، خریداری شده از شرکت‌های معتبر وارد کننده مواد و تجهیزات دندانپزشکی استفاده از فیکسچرهای معتبر که بارکد آن جهت اطمینان از اصل بودن محصول در اختیار بیمار قرار خواهد گرفت.

جهت ارتباط با کلینیک دندانپزشکی پردیسان با شماره ذیل تماس حاصل فرمائید:

02166510350

02166510992

آدرس: ستارخان، نبش بهبودی، جنب بانک اقتصاد نوین، پلاک 182

 

cpardisan

وب سایت:clinicpardisan.ir

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ