برای کاهش استرس از این غذاها کمک بگیرید

دکتر محمد صادق کرمانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی: استرس می‌تواند از راه‌های مختلفی به سلامت بدن آسیب وارد کند. خوشبختانه ویتامین‌ها و مینرال‌هایی هستند که می‌توانند به کاهش استرس کمک کنند. دفعه بعدی که فشار استرس را حس کردید، از این غذاها کمک بگیرید.

دکتر محمد صادق کرمانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی:

استرس می‌تواند از راه‌های مختلفی به سلامت بدن آسیب وارد کند. خوشبختانه ویتامین‌ها و مینرال‌هایی هستند که می‌توانند به کاهش استرس کمک کنند. دفعه بعدی که فشار استرس را حس کردید، از این غذاها کمک بگیرید.

سالمون:

سالمون می‌تواند تاثیر هورمون‌های استرس یعنی آدرنالین و کورتیزول را خنثی کند. خواص ضدالتهابی اسید چرب امگا3 موجود در سالمون می‌تواند اثرات این هورمون‌ها را جبران کند. خنثی شدن تاثیر این هورمون‌ها به کاهش اضطراب و بهبود واکنش بدن به استرس کمک می‌کند.

بامیه:

این غذا از خانواده سبزیجات حاوی فولات است، ویتامین B که دوپامین تولید می‌کند. دوپامین هورمون شادی است. تاثیر این هورمون روی مغز باعث احساس لذت می‌شود.

بلغور جوی‌دوسر:

یک کاسه بلغور جوی‌دو‌سر گرم می‌تواند باعث شود بیشتر احساس آرامش کنید. خوردن کربوهیدرات‌های پیچیده تولید سروتونین را افزایش می‌دهد. سروتونین ماده شیمیایی مغز است که هورمون‌های استرس را کاهش می‌دهد.

شکلات تلخ:‌

تنها خوردن یک تکه شکلات تلخ می‌تواند باعث کاهش هورمون‌های استرس واحساس آرامش شود. تحقیقات بسیاری تا به حال نشان داده‌اند آنتی‌اکسیدان‌های موجود در شکلات تلخ می‌توانند به آرامش رگ‌های خونی و کاهش فشار‌خون و تقویت گردش خون نیز کمک کنند.

سیب‌زمینی:‌

چه کسی هست که از سیب‌زمینی بدش بیاید؟ مشخص شده هوس کردن نشاسته‌هایی مانند سیب‌زمینی هنگام استرس کاملا مجاز است. به این حالت گرسنگی لذتی ‌یا غذا خوردن به خاطر لذت می‌گویند. به کالری نیازی نداریم اما از آنجا که برای گرفتن انرژی به غذاهای پرکالری وابسته هستیم هنگام استرس به سمت غذاهای چرب و شیرین کشیده می‌شویم. همچنین توصیه می‌شود سیب‌زمینی شیرین را جایگزین کنید. هنگام میل کردن، حواس‌تان به چیزی که روی سیب‌زمینی می‌ریزید باشد چون همان می‌تواند وعده غذایی‌تان را تبدیل به کوهی از چربی و کالری کند.

سبزی قاصدک‌:

استرس‌های روانی می‌توانند pH بدن‌مان را نیز کاهش دهند و بیشتر اسیدی‌مان کنند. خود را با ابزاری که جلوی استرس و بیماری را می‌گیرند، توانمند کنید. بدن‌مان در محیط قلیایی عملکردی بهتر از خود ارائه می‌دهد. غذاهای گیاهی مانند سبزی قاصدک از غذاهای حیوانی مواد قلیایی بیشتری دارند و می‌توانند به خنثی شدن pH اسید حاصل از استرس کمک کنند.

کیوی‌:

این میوه خوش‌طعم و ارزشمند سرشار است از تریپتوفان. تریپتوفان تبدیل به سروتونین می‌شود که اعصاب را آرام و خلق و خو را تثبیت می‌کند. استرس همچنین می‌تواند ما را بیدار نگه‌‌ دارد. تحقیقات نشان داده خوردن کیوی به صورت مرتب می‌تواند کمک کند سریع‌تر به خواب برویم و بهتر استراحت کنیم.

اسفناج:

وقتی آشفته‌ایم عضلات‌مان سفت می‌شود، نمی‌توانیم درست فکر کنیم، با خوابیدن مشکل داریم و فشار خون‌مان بالا می‌رود. یکی از مواد مغذی که می‌تواند به کاهش این علائم کمک کند منیزیم است اما وقتی دچار استرس هستیم سطح منیزیم کاهش می‌یابد. سبزیجات دارای برگ‌های سبز تیره مانند اسفناج سرشار از مواد مغذی هستند که منیزیم نیز یکی از آنهاست.

چای سبز:

کتری را روشن کنید و برای خود یک فنجان کاهش دهنده استرس دم کنید. ماده مغذی فعالی که در گیاه چای سبز یافت شده اسید آمینه L-تیانین نام دارد. تحقیقات روی اسید آمینه L-تیانین نشان داده این ماده خاصیت ضد‌استرسی دارد و می‌تواند بدون تاثیر خواب‌آوری روی مغز، ذهن را آرام کند.

دانه آفتابگردان:

استرس معمولا در حالت جنگ یا گریز به وجود می‌آید که مستقیم روی غده آدرنال تاثیر می‌گذارد. دانه‌های آفتابگردان سرشار هستند از ویتامین B5 که از عملکرد غده آدرنال حمایت می‌کنند. درست کار کردن آدرنال برای مدیریت و کنترل استرس ضروری است.

پرتقال:

پوست کندن پرتقال برای پرت کردن حواس‌تان از چیزی که باعث استرس شده، عالی است. پرتقال و دیگر مرکبات حاوی میو اینوزیتول هستند، نوع طبیعی از ویتامین B که سطوح بالایی از آن در مغز و سیستم عصبی یافت می‌شود. غشای سلولی، عضلات‌ و عملکرد عصبی همگی بر میو اینوزیتول تکیه دارند.

هویج:

خوردن غذاهای ترد می‌تواند استرس را کاهش دهد. در‌واقع نه‌تنها هویج بلکه هر غذای تردی مانند سیب یا کرفس می‌توانند به بهبود استرس کمک کنند. خرچ‌خرچ کردن غذای ترد زیر دندان نه‌تنها باعث آرامش می‌شود بلکه تنش ایجاد شده در فک را نیز بهبود می‌دهد. فک یکی از اصلی‌ترین جاها در بدن است که استرس در آنجا ساخته می‌شود.

دکتر محمد صادق کرمانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی:

دکتر محمد صادق کرمانی متخصص درمان چاقی و لاغری در سال 1345 در دانشکده پزشکی پذیرفته شد و در سال 1352 از دانشکده پزشکی مدرک دکترای پزشکی‌ دریافت کرد. دکتر محمد صدق کرمانی از سال 1352 تا 1358 در بغداد مشغول طبابت بود. سال 1358 بعد از اقدام صدام به اعدام تعدادی از پزشکان متعهد، به سوریه هجرت کرد. چند ماه پس از اقامت در سوریه، به جمهوری اسلامی ایران بازگشت. او ‌پس از پایان جنگ مطب شخصی دایر کرد و به طبابت پرداخت. دکتر محمد صادق کرمانی در درمان چاقی و لاغری تبحر ویژ‌‌ای دارد.

شما عزیزان برای ارتباط با مطب دکتر محمدصادق کرمانی با شماره ذیل تماس حاصل فرمائید:

02188371326  

وب سایت

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ