معمولا پزشکان بهخصوص پزشکان متخصص قلب یا داخلی درباره آنچه بیماران نباید بخورند از قبیل چربیهای اشباع شده، نمک، شکر و انواع مکملها و مولتیویتامینها زیاد بحث کردهاند. در این فرصت میخواهم در مورد آنچه برای پیشگیری از بیماریهای قلبی- عروقی میتوان خورد، بحث کنم. خوراکیهایی که بهصورت طبیعی وجود دارند و مواد مغذی آنها را میتوان به راحتی وارد بدن کرد، بدون نیاز به مکمل و مولتیویتامین. قابل ذکر است که مصرف این غذاها جایگزین هیچ دارویی در بیماران نخواهد شد و مصرف زیاد از حد و غیر متعارف هیچ غذایی نمیتواند مفید باشد.
1- میوهها و سبزیها، افرادی که رژیم غذایی آنها مقدار بیشتری سبزی و میوه دارد فشار خون آنها بهتر کنترل میشود، چربی خونشان پایینتر خواهد بود و مقاومت به انسولین که مستعدکننده دیابت است در آنها کمتر خواهد بود، بنابراین توصیه میشود در طول روز بین 3 تا 5 نوبت از میوه و سبزی تازه استفاده کنید.
2- مصرف آجیل و دانههای گیاهی از قبیل گردو، بادام و پسته ریسک بیماریهای قلبی- عروق را پایین میآورد. مصرف اینها به مقدار متوسط(نه زیاد) موجب کاهش کلسترول بد یا LDL میشود و اثرات آنتیاکسیدان هم دارد.
3- مصرف ماهی ، در مورد ماهی بیشترین مطالعات صورت گرفته است و امروزه مصرف ماهی یکبار در هفته 15درصد، 4 – 2 بار در هفته 23درصد و 5 بار یا بیشتر 38درصد مرگومیر قلبی – عروقی را کاهش میدهد.
4- مصرف روغن ماهی بهصورت قرص یا امگا3 به میزان 250 میلیگرم در روز نیز به کاهش مرگ و میر بیماران قلبی – عروقی کمک میکند.
5- فلاونوئیدها که در مواد غذایی مثل پیاز، کلم بروکلی، چای، سیب و انگور وجود دارند اثرات کاهنده فشار خون، ضداکسیدان، ضدپلاکت دارند، بنابراین در کاهش عوارض قلبی – عروقی موثر هستند.