با افزایش سن، دریافت کافی از مواد مغذی اهمیت بسیاری دارد. در این سنین با وجود اینکه نیاز بدن به کالری کاهش مییابد، اما نیاز بدن به ویتامینها و املاح افزوده میشود. به ازای هر دهه افزایش سن بعد از 40 سالگی بدن مقداری از کارایی خود برای جذب مواد مغذی غذاها را از دست میدهد، حس چشایی کمتر میشود و جویدن و هضم برخی از غذاها با مشکلاتی همراه میشود. در زیر 3 مورد از مهمترین ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز در این سنین ارائه میشود:
ویتامین B12
ویتامین B12 برای تولید گلبولهای قرمز و DNA (ترکیبی که اطلاعات وراثتی را در خود جای داده است) و حفظ عملکرد سیستم عصبی ضروری است. دریافت مقادیر کافی از این ویتامین در میانسالان از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ زیرا با افزایش سن توانایی برای جذب ویتامین B12 از طریق غذاها کاهش مییابد.
از مواد غذایی سرشار از B12 مانند ماهی، گوشت قرمز، مرغ، تخممرغ، شیر و لبنیات غافل نشوید. در افراد سالمند نیاز است تا مکمل این ویتامین دریافت شود و در صورت احساس نیاز به این ویتامین حتماً با پزشک خود در زمینه دریافت مکمل B12 مشورت نمایید.
اسیدفولیک
در صورت ناکافی بودن این ویتامین در بدن آنمی ایجاد میشود. افراد میانسالی که رژیم غذایی آنها از جهت میوهها و سبزیجات فقیر میباشد بیشتر در معرض خطر کمبود فولات هستند. از غلات صبحانه یا نانهایی که با فولات غنی شدهاند، سبزیجات برگ سبز و انواع میوهها بیشتر استفاده کنید. اگر رژیم غذایی فقیر از میوه و سبزی و غلات غنیشده دارید، در رابطه با مصرف مکمل این ویتامین با پزشک خود مشورت کنید.
کلسیم
کلسیم نقش مهم و حیاتی در بدن انسان دارد؛ اما مهمترین نقش آن حفظ استحکام استخوانها میباشد. تحقیقات نشان میدهد متأسفانه با افزایش سن میزان مصرف کلسیم در افراد کاهش مییابد و زمینه را برای شکستگیهای استخوانی و پوکی استخوان فراهم میکند. برای پیشگیری از مشکلات مرتبط با استخوان سه واحد در طی روز از شیر و لبنیات کم چرب استفاده کنید. از دیگر منابع مناسب کلسیم، کلم بروکلی، کلم پیچ و آبمیوههای غنیشده با کلسیم است. برای سلامت استخوان به کلسیم و پروتئین در کنار هم احتیاج است و استفاده از لبنیات بر مکملها ارجحیت دارد. کمی برای مصرف لبنیات ابتکار به خرج دهید استفاده از بستنی وانیلی به همراه بادام و پسته، بستنی به همراه ماست، ماستهای میوهای، شیر موز، شیر خرما، شیر عسل، شیر هویج، شیر پسته و … مناسب میباشد.
(منبع: تبیان)