شما هم تا عصبی می‌شوید، سریع به سمت یخچال می‌روید؟

غزاله ذوالفقاری
روش های پیشنهادی جهت مقابله با پرخوری عصبی

بعضی وقت‌ها عادات غذایی من اسرار آمیز استمثلا هر وقت ناراحتم، هر وقت خسته ام، یا هر وقت روز بدی داشته‌ام احساس می‌کنم ناخوداگاه به سمت یخچال کشانده می‌شوم تا با حرص و ولع، هر چیزی که سر راهم آمد را بخورم!

بعضی وقت‌ها هم احساس می کنم که باید تمام شیرینی‌های دنیا را بخورماین، اتفاقی است که در مورد من و احتمالا خیلی‌های دیگر هم می‌افتد.

روی دیگر سکه، اشخاصی هستند که وقتی ناراحتند، اصلا یادشان می‌رود که باید غذا بخورندمن اغرار می‌کنم که اصلا آنها را درکشان نمی‌کنم، اما بهرحال برای هر دوی این اتفاقات توضیحات روانشناسانه‌ای وجود دارد.

مقالاتی که در سیمنارهای Commonwealth منتشر شده است، برای من روشن کرد که چطور این اتفاقات رخ می‌دهندظاهرا، اشخاص بسیاری برای اینکه با مشکلات دست و پنجه نرم نکنند، ترجیح می‌دهند تا از طریق غذا خوردن، احساساتشان را فرو بنشانند.

همچنین، خیلی اوقات اینکار آنها را تحت کنترل در می‌آوردپس حالا دیگر اینطور فکر نکنید که مردم وقتی غذا می‌خورند نمی‌توانند خودشان را کنترل کننددر حقیقت بنظر می‌رسد این تنها چیزی است که اتفاقا تحت کنترلشان است!

اگر شما نتوانید هیچ چیزی را در اطرافتان کنترل کنید، حداقل می‌توانید هرچقدر که دوست دارید بخورید، چه مقدار خیلی زیادی باشد، چه هیچی نباشد!

این مسئله، می‌تواند ناشی از موضوع خستگی هم باشدیعنی بعضی اوقات تصمیم می‌گیریم چیزی بخوریم، فقط بخاطر اینکه کاری برای انجام دادن نداریممنظورم این است که، مثلا وقتی تلویزیون می‌بینید و هیچ کار از پیش برنامه ریزی شده‌ای ندارید، شروع به خوردن هله هوله‌ای کوچک می‌کنید، بعد هم یکی دیگر!

بدین صورت، ناگهان پی می‌برید که یک بسته‌ی کامل چیپس، پاپ کورن، یک قوطی بزرگ نوشابه و چیزهایی دیگر را خورده‌اید.پرخوری در شرایطی مثل مواردی که گفته شد، بدین معنی است که شما با غذا خوردن، احساس آسایش کسب می کنید.

خوشبختانه راه حل هایی توسط روانشناسان طراحی شده است که اگر کمی اعتماد بنفس ضمیمه‌اش کنید، معجزه می‌کنند:

با مشکلات مقابله کنید!

به احساساتتان اجازه ندهید که در زندگی شما حکمرانی کنندمشکلاتی که پیش می‌آید، موقتی‌اند و شما می‌توانید، و باید آنها را مدیریت کنید.

فعالیت‌هایی بیابید که شما را مشغول کنند!

از انجام هیچ فعالیتی شانه خالی نکنید، حتی خستگی هم ممکن است باعث شود پرخوری کنید.

غذا خوردن احساسی را با ورزش جایگزین کنید!

شاید بنظرتان عجیب بیاید، اما در حقیقت این کار شما، یک استراتژی فوق العاده است!

ورقه‌هایی با جملات تشویق کننده روی یخچال بچسبانید!

در اینصورت، هر زمانی که بخواهید درب یخچال را باز کنید، دوباره به فکر خواهید رفت که آیا واقعا گشنه‌اید؟

راه حل خاص خودتان را بیابید!

خودتان را بهتر و بیشتر بشناسید، این کار، فقط از عهده‌ی شخص شما بر خواهد آمد.

(منبع:http://fitnessmagazine.ir)

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ