بیماریهای روماتیسمی هزار چهرهاند و در هر نقطه و ارگان بدن میتوانند اثر بگذارند و چهره خود را نمایان کنند. این بیماریها در زنان شایعتر از مردان است. ولی برخی از انواع آن مثلا روماتیسم ستون فقرات در مردان شایعتر است ولی از آنجایی که اختلالات سیستم ایمنی در خانمها شایعتر است بیماریهای روماتیسمی و حتی آرتروز در این جنس از افراد بیشتر دیده میشود مثل آرتریت روماتوئید، لوپوس و آرتروز. شیوع روماتیسم از نوزادی تا کهنسالی گزارش شده است اما در دهه دوم و چهارم زندگی شیوع بیشتری دارد حتی در جنین داخل رحم مادر نیز این بیماریها گزارش شده است و فرمهای خاصی از روماتیسم نوزادی و جنینی وجود دارد. درخصوص ورزش کردن باید گفت، کسانی که یک روز درمیان هر دفعه کمتر از 30 دقیقه ورزش میکنند باید پیه خیلی از بیماریها را به تن خود بمالند؛ فشارخون، دیابت، سکته، دردزانو، چاقی و…
یکی از مهمترین عوامل بروز بیماریهای روماتیسمی بهخصوص آرتریت روماتوئید، مصرف سیگار و دخانیات است . سیگار و دخانیات را از زندگی خود دور کنید. سیگار برخی از روماتیسمها را به وجود میآورد و برخی را با علائم شدیدتر نشان میدهد.. از سوی دیگر، روماتیسمهای ستون فقرات نیز با مصرف سیگار به شدت علائم بد و دردناکی در افراد مبتلا ایجاد میکنند. اگر کسی قصد هدیه دادن سلامت به خود و خانواده را دارد و اگر فردی در خانواده دچار بیماریهای روماتیسمی است به شدت تاکید میکنم از سیگار و دخانیات بپرهیزد.
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در اینگونه بیماری عوامل تنشزای محیط، اضطراب و استرس است. برخی از روماتیسمها با عوامل روحی و حتی استرسها در ارتباط بسیار نزدیکی هستند. بهعنوان مثال بیماری پسوریازیس با استرس بسیار تشدید میشود. بهتر است بگوییم استرس برای برخی از بیماریهای روماتیسمی نقش بنزین را دارد. استرس باعث ترشح موادی در خون میشود، این مواد باعث تحریک سیستم ایمنی شده و بدین طریق علائم بیماری در فرد شدت پیدا میکند.برای پیشگیری در مراقبت از مفاصل و زانو باید توجه داشت که نشستن روی دو زانو یا حتی چهارزانو، استفاده نکردن از دستشویی فرنگی یا همچنین بالا و پایین رفتن از سربالایی، مثل کوه یا پله عوامل خطرساز سلامت مفاصل زانو محسوب میشود. فراموش نکنیم که در کوه پیمایی و بالارفتن از پلهها، بیشترین آسیب به مفاصل زانو هنگام پایین آمدن رخ میدهد. درخصوص ورزش در باشگاههای بدنسازی باید دقت کرد که هر ورزشی باید زیرنظر مربیان دوره دیده و باتجربه انجام شود.مصرف ویتامین D در رژیم غذایی بسیار مهم است و همچنین درخصوص عفونت حساس باشید. مصرف غذاهای خارج از منزل مثل سالاد و غذاهای غیربهداشتی و تنقلات میتواند به انتقال عفونتها دامن بزند، پس غذای سالم مصرف کنید تا دچار عوارض بیماریهای روماتیسمی نشوید. باید دانست سرما و رطوبت واکنشهای التهابی را بیشتر میکند ولی نقشی در ایجاد روماتیسم ندارد ولی موجب درد در افراد مبتلا به بیماریهای روماتیسمی میشود. درخصوص روماتیسم قلبی که به دلیل پیگیری نکردن مناسب درمانهای آنتیبیوتیکی، گلودردهای چرکی رخ میدهد پس باید گفت، این عارضه با بیماریهای روماتیسمی متفاوت است و سالهاست که به دلیل توجه به درمانهای دارویی، عفونتهای استرپتوکوکی تقریبا تحت کنترل درآمده است.
ناصری
با سلام خواسته نباشید بسیار عالی وآموزنده است