رییس مرکز تحقیقات ایدز بیشترین راه ابتلا به ایدز میان کودکان کار و خیابانی را از طریق تجاوز دانست.
.
دکتر مینو محرز در گفتوگو با ایسنا، گفت: طبق مطالعهای که در گذشته انجام شده بیشترین میزان شیوع ایدز در کودکان کار و خیابان بین سنین 10 تا 18 سال است.
وی با استناد به مطالعهای که پیش از این در زمینه ابتلا به HIV/AIDS بر روی یکهزار کودک کار در تهران انجام شده، ادامه داد: از میان یکهزار کودک مورد مطالعه 4 تا 5 درصدشان HIV مثبت بودند.
محرز با بیان اینکه بیشترین راه ابتلا در بین این کودکان تجاوز جنسی هم بین دختران و هم بین پسران بوده است، گفت:اعتیاد نیز یکی از راههای انتقال بین این گروه کودکان در سنین بالاتر است.
محرز با تاکید بر لزوم انجام مطالعه جدید در این زمینه گفت: در تحقیق گذشته میزان شیوع را پیدا کردیم. تعدادی از جمعیت مورد مطالعه افغانی و تعدادی ایرانی بودند و به چند قسمت تقسیم میشدند. به عنوان مثال یک گروه به دلیل اعتیاد پدر و مادر انجام به کارهایی مثل گلفروشی در خیابان میکردند.
محرز در مورد پیشگیری از ابتلا به ایدز در میان کودکان کار و خیابانی با بیان اینکه ابتدا باید ارگان وسازمان مسوول در این زمینه مشخص شود، گفت: در مرحله بعد باید این کودکان و وضعیت خانوادگی آنها را شناسایی کرده و ساماندهی شوند تا به این ترتیب بتوان از روند افزایشی ابتلا به ایدز میان کودکان کار و خیابانی جلوگیری کرد.
وی افزود: در غیر این صورت امکان تجاوز جنسی و اعتیاد در این کودکان زیاد شده و بهطبع آن ابتلا به ایدز در میان آنها افزایش مییابد.
گفتنی است پیش از این دکتر علی اکبر سیاری، معاون بهداشتی وزیر بهداشت نیز از بروز و شیوع HIV/AIDS در کودکان کار و خیابانی ابراز نگرانی کرده و ضمن اشاره به مطالعه مذکور گفته بود که HIV/AIDS در کودکان مورد مطالعه 4.5 درصد بوده است. این درحالیست که شیوع این بیماری در جمعیت عموم کشور یک دهم درصد است.
وی با استناد به همین مطالعه گفته بود که شیوع HIV/AIDS در کودکان کار و خیابانی 45 برابر جمعیت عادی است. همچنین 72 درصد این کودکان عنوان داشتهاند که دوستانشان سوء مصرف مواد مخدر داشتهاند و این نشان میدهد که این کودکان با مواد مخدر آشنا هستند. 15 درصد این کودکان نیز اعلام کردهاند که خودشان مواد مخدر مصرف کردهاند. 4.6 درصدشان نیز عنوان داشتند که مواد تزریقی استفاده کردهاند. (