سینهها نه تنها به خانمها صفات زنانه میدهند، بلکه میتوانند در اعتمادبهنفس و روحیه آنها نیز نقش مهمی داشته باشند. البته این اعضا که عمدتا از بافت چربی تشکیل شدهاند، همیشه مایه رضایت خانمها نیستند. اگرچه بزرگ کردن سینهها اخیرا یکی از اعمال جراحی نسبتا رایج محسوب میشود اما در گروهی از خانمها اندازه بزرگ پستانها، عاملی ناراحتکننده است و گاهی هم ممکن است سبب میزبانی آنها از سرطان پستان شود. به همین دلیل بد نیست درباره جراحی کوچک کردن سینهها نیز اطلاعاتی داشته باشید. بهترین کاندیدهای این جراحی – پستانهای خیلی بزرگ که متناسب با ساختار بدن شخص نباشد
– درد پشت، گردن یا شانهها به علت وزن زیاد پستان
– غیرقرینگی سینهها (یعنی یک پستان از پستان دیگر به صورت واضحی بزرگتر باشد.)
– التهاب و عفونت پوست
– چین زیر سینهها
– محدودیت در فعالیتهای بدنی و ورزشی به علت بزرگی و سنگینی سینهها
– سیاه شدن و ماندن رد سینهبند روی شانهها
– عدم رضایت و خجالت کشیدن از بزرگی سینهها
سن مناسب برای جراحی موارد منع این جراحی نحوه عمل و محل برشها توصیههایی به کاندیدهای این جراحی محل برشها خطرها و عوارض این عمل – کاهش توانایی در شیردهی
– باقیمانده جای خط برشها که قبلا توضیح داده شد
– غیرقرینگی پستانها
– احتمال کاهش حس نوک سینه
– عفونت و خونریزی (در هر عمل جراحی احتمال بروز این 2 عارضه وجود دارد)
توصیههای بعد از عمل آیا این عمل، خطر بروز سرطان پستان را کمتر میکند؟ شروع دوباره فعالیتهای روزمره
عمل کاهش اندازه و شکل دادن پستانها (ماموپلاستی کاهنده) یک عمل جراحی پلاستیک شایع است. زنان با سینههای خیلی بزرگ ممکن است علاوه بر نارضایتی از اندازه و شکل پستانهایشان، دچار مشکلات جسمی هم باشند. از جمله این مشکلها، درد گردن و پشت، تحریک و التهاب پوست زیر سینه و ناراحتی حین ورزش کردن است. بزرگی پستانها تاثیر سوء قابلتوجهی در اعتماد به نفس و در مشارکت زنان در فعالیتهای اجتماعی ورزشی دارد. بزرگی سینهها اکثرا در خانمها بعد از زایمان ایجاد میشود ولی در دختران مجرد به دلیل بیماری یا زمینه ارثی دیده میشود. در این عمل، با برداشتن قسمتی از بافت چربی و بافت غدهای پستان و پوست، سینهها نمایی سفتتر، کوچکتر و گردتر پیدا میکنند. این عمل نه تنها اندازه و حجم سینهها را کاهش میدهد، بلکه شکل و افتادگی پستانها را نیز اصلاح میکند. عمل کوچک کردن سینه هم برای خانمها و هم برای مردانی که دچار بزرگی سینهها (ژنیکوماستی) هستند توصیه میشود. در کل هدف این عمل، ایجاد سینههایی متناسب با سایر قسمتهای بدن است.
اگر شخصی یک یا چند مورد از موارد زیر را داشته باشد، کاندید مناسبی برای عمل کوچک کردن پستانها (ماموپلاستی) است
این عمل در هر سنی قابلاجرا است ولی توصیه میشود این عمل پس از تکمیل رشد سینهها انجام شود.
بچهدار شدن و شیردهی آثار قابلتوجه و غیرقابلپیشبینیای روی شکل و اندازه سینهها دارد. این عمل ممکن است مانع شیردهی شود. با این حال بسیاری از زنان تمایل دارند قبل از ازدواج این عمل را انجام دهند. در این موارد بهتر است با جراح پلاستیک در مورد تغییرات بعدی سینهها متعاقب بچهدار شدن مشورت شود.
عمل کوچککردن پستانها، تحت بیهوشی عمومی انجام میشود. در مشاوره قبل از عمل، بیمار و جراح پلاستیک، در مورد شکل، اندازه و محل نوک سینه تصمیم میگیرند.
در صورتی که تصمیم دارید در آینده وزن قابلتوجهی کم کنید به جراح پلاستیک اطلاع دهید، چرا که ممکن است جراح توصیه کند تا تثبیت وزن، عمل به تعویق بیافتد. در ضمن قبل از عمل مصرف سیگار و داروهای ضدانعقادخون مانند آسپیرین باید متوقف شود.
در متداولترین روش عمل ماموپلاستی، 3 برش ایجاد میشود. یک برش، دور هاله اطراف نوک سینه، دومین برش به صورت عمودی از هاله تا چین زیرپستان و سومین برش به صورت خط افقی روی چین پستان قرار میگیرد. البته روشهای دیگری هم برای طراحی روشهای این عمل وجود دارد. شکل و اندازه سینهها و مقدار کوچک کردن آنها از عوامل تعیینکننده است. در برخی موارد ممکن است از برش افقی زیر خط چین پستان صرف نظر شود. در کل نوع روش جراحی با نظر جراح و تمایل بیمار ممکن است تغییر کند. با برداشت چربی، پوست و بافت اضافی نوک سینه در محل بالاتری نسبت به قبل قرار میگیرند. معمولا اندازه هاله دور نوک سینه نیز با این عمل کاهش مییابد. ممکن است همزمان با این عمل چربی اضافه بازوها، ساکشن شود. به هر حال، به علت عوامل فردی هیچگاه اشخاص مختلف نتایج یکسانی از این عمل به دست نمیآورند. هدف جراح پلاستیک به دست آوردن بهترین نتایج ممکن است.
اگر چه این عمل، یک جراحی ساده محسوب نمیشود ولی خوشبختانه عوارض عمده این عمل شایع نیست. برخی عوارض این عمل عبارتند از:
در روزهای اول پس از عمل از زورزدن، خمشدن و بلند کردن اجسام باید خودداری شود. زیرا ممکن است سبب تشدید تورم و حتی خونریزی شود. بهتر است تا چند هفته بعد از عمل تا رفع تورم از سینهبند مخصوص استفاده شود. بخیه یک هفته تا 14 روز پس از عمل با نظر جراح به تدریج برداشته میشود.
بهصورت منطقی به علت کمشدن حجم بافت
بسته به شغل بیمار، اکثر بیماران پس از 2 هفته قادر به بازگشت به کار هستند اما در کل توصیه میشود که تا 6 ماه از پستانها مراقبت جدی صورت بگیرد. در پایان، بهتر است قبل از تصمیم به عمل کوچک کردن سینهها با فوقتخصص جراحی پلاستیک درباره تغییرات مورد نظر در اندازه و شکل پستانها مشاوره کنید تا جراح بهتر بتواند اهداف واقعگرایانه شما را درک کند.(سلامت)