1) ژل پاژ چیست؟
ژل پاژ یا ژل پلی آکریل آمید، سردسته ژل های طولانی اثر است که در دهه گذشته به وفور در نقاط مختلف بدن مورد استفاده قرار گرفته است.
2) ژل پاژ درچه مناطقی تزریق شده است؟
ژل پاژ در مناطق مختلفی از بدن تزریق گردیده است،این مناطق شامل کلیه نقاط صورت مانند زیر چشم، لب، گونه و …، پستان ها، باسن و نواحی مختلف بدن است.
3) مهمترین عوارض تزریق ژل پاژ کدامند؟
عوارض عمده تزریق ژل پاژ عبارتند از جابجایی ژل پاژ، ناقرینگی و ناصافی بعد از تزریق ژل پاژ، التهاب، عفونت، تورم، آتروفی و خوردگی بافت طبیعی زیرجلدی، سفتی، چسبندگی و فیبروز در ناحیه تزریق ژل پاژ
4) آیا تمام کسانی که تزریق ژل پاژ داشته اند، دچار عوارض ناشی از این تزریق می شوند؟
با توجه به غیر استاندارد بودن این ژل، بیش از نود درصد افرادی که ژل پاژ تزریق نموده اند، در مدت سه سال دچار تعدادی از عوارض پیش گفته ناشی از تزریق ژل پاژ می شوند.
5) آیا در حال حاظر ژل پاژ، در مراکز درمانی و کلینیک ها مورد استفاده قرار می گیرد؟
با توجه به غیر استاندارد بودن، عدم همخوانی و عدم تشابه ژل پاژ با بافت طبیعی بدن و عوارضی که بعضی اوقات متعاقب تزریق ژل پاژ به وجود می آید، استفاده از ژل پاژ غیر قانونی و ممنوع است.
6) به کسانی که سابقه تزریق ژل پاژ دارند چه توصیه هایی می کنید؟
افرادی که سابقه تزریق ژل پاژ را دارند به دو دسته تقسیم می شوند:
الف)کسانی که به دلیل عوارض فوق الذکر، ناشی از تزریق ژل پاژ مراجعه می کنند.
در این موارد ابتدا باید نسبت به درمان عوارض حاد ناشی از تزریق ژل پاژ اقدام نمود و همزمان تخلیه ژل پاژ را نیز در برنامه درمانی بیمار قرار داد.
ب)کسانی که سابقه تزریق ژل پاژ دارند ولی دچار عوارض حاد ناشی از تزریق ژل پاژ نشده اند. در این حالت با عنایت به اینکه وجود ژل پاژ، همواره می تواند بروز عوارضی را در پی داشته باشد، بایستی برای پیشگیری و جلوگیری ازایجاد عوارض ناشی از وجود ژل پاژ، اقدام به تخلیه ژل پاژ نمود.
7) پس از تخلیه ژل پاژو درمان عوارض ناشی از وجود ژل پاژ، چه اقداماتی بایستی انجام گیرد؟
پس از تخلیه ژل پاژ و درمان عوارض حاد ناشی از وجود ژل پاژ، برای درمان عوارض طولانی مدت متعاقب تزریق ژل پاژ باید اقدام نمود و احتمالا ناقرینگی، شلی و افتادگی پوست، سفتی و فیبروز، وجود گرانول و نکروزهای احتمالی باقیمانده و … برای بیمار ناخوشایند است. این اقدامات بر مبنای نوع عارضه ایجادی و درخواست بیمار برنامه ریزی و طراحی می شوند و به احتمال خیلی زیاد، نیاز به دخالت های اصلاحی وجراحی ترمیمی دارد.
8) بهترین روش های تشخیصی برای اثبات وجود ژل پاژ و پیگیری درمانی تخلیه ژل پاژ کدامند؟
بهترین و قطعی ترین روش تشخیصی برای تایید وجود ژل پاژ و پیگیری های درمانی تخلیه ژل پاژ، انجام ام آر آی است. لازم به ذکر است که سونوگرافی هنوز به عنوان روش مناسب و قابل اعتماد، درتشخیص و درمان عوارض تزریق ژل پاژ و پیگیری درمانی تخلیه ژل پاژ در دسترس است.
9)آیا می توان پس از تخلیه ژل پاژ از تزریق سایر ژل ها جهت اصلاح عوارض استفاده کرد؟
با توجه به اینکه ژل پاژ هیچگاه بطور کامل تخلیه نمی گردد و عوارض و اثراتی مانند تحریک و حساسیت سیستم ایمنی، سالها باقی می ماند، بایستی حتی المقدور از تزریق هر نوع ژل، متعاقب تخلیه ژل پاژ خودداری نمود و از سایر روش های درمانی و ترمیمی استفاده نمود.
10)آیا درمان هایی مانند اقدامات دندانپزشکی و جراحی های ناحیه سروگردن و … می تواند در کسانی که سابقه تزریق ژل پاژ دارند، خطرناک باشد؟
جواب مثبت است و هر اقدام درمانی و جراحی در افرادی که ژل پاژ دارند م خطرناک بوده و با تحریک ایجاد شده می تواند، منجر به بروز عوارض حاد جدی شود.پس این حوادث و عوارض با تخلیه ژل پاژ قابل پیشگیری است.
11) بهترین روش تخلیه ژل پاژ کدام است؟
برای شروع درمان، ابتدا باید در جلسه مشاوره تمام موارد و رخدادهای ناشی از وجود ژل و نتایج تخلیه ژل پاژ به بیمار توضیح داده شود و روش های تخلیه ژل پاژ و درمان عوارض بررسی و پیش بینی شود.
بهترین و مناسب ترین روش تخلیه ژل پاژ در حال حاظر، تخلیه تحت گاید و هدایت سونوگرافی است،که منتج به بیشترین حجم تخلیه ژل پاژ در زمانی کوتاه و کمترین عوارض احتمالی می شود.
لازم به ذکر است که کلیدی ترین و مهترین نکته در تخلیه ژل پاژ و درمان عوارض ناشی از وجود ژل پاژ، تبحر و تجربه پزشک معالج است.
آدرس: تهران، خیابان ملاصدرا بین اتوبان کردستان و شیراز پلاک ۵۷ طبقه اول واحد دو
شماره های تماس:
02188214891
02188063154