الو دکتر می گوید : قد بلند که باشی بیشتر به چشم می آیی! کارهای بیشتری می توانی انجام دهی و موقعیت های بیشتری در انتظارت خواهد بود! قد بلندی این روزها یک امتیاز مهم در جنبه های مختلف زندگی به شمار می آید. از شغل آینده گرفته تا جلسه خواستگاری، قدبلندها همیشه شانس بیشتری در موفقیت داشته اند. از طرف دیگر قد هر فرد آینه سلامت جسمانی اوست. پس حالا که شاید خودمان قد بلند نشده ایم چه کار کنیم فرزندان مان قدبلندی داشته باشند؟! متخصصان در این مورد توضیح می دهند. مهم ترین عامل محیطی تاثیرگذار روی قد نوع و میزان تغذیه است. پیروی از یک رژیم متنوع و متعادل شرط لازم برای دستیابی به حداکثر استعداد ژنتیک برای افزایش طول استخوان هاست. پروتئین به خصوص نوع حیوانی آن از اجزای اصلی مورد نیاز برای رشد است. گوشت و تخم مرغ منبع اصلی تامین پروتئین حیوانی هستند.کلسیم نیز عنصر اصلی در ترکیب استخوان بوده و بدون رسیدن میزان کافی آن در رژیم غذایی، رسیدن به بالاترین ظرفیت وراثتی طول استخوانی میسر نیست. شیر و لبنیات همچنین کلم و مرکبات از منابع اصلی این عنصر هستند. علاوه براین، ترشح هورمون های موثر در رشد و ساخت بستر استخوانی و عضلات، مستلزم تامین ویتامین ها و عناصر دیگری مانند روی، منیزیوم، آهن و فلوئور است. انجام حرکات ورزشی و کششی مانند یوگا، بارفیکس و امثال آنها نیز می تواند تا حدودی به این امر کمک کند. به خاطر قدبلندی، فرزندتان را چاق نکنید! رعایت برنامه مناسب خواب موجب ترشح منظم هورمون رشد می شود. خواب نامنظم همچنین بیداری در شب ها و خوابیدن تا دیروقت با ایجاد اختلال در روند ترشح هورمون رشد می تواند نوجوانان را در دستیابی به قد واقعی ناکام بگذارد. باید خاطرنشان کرد که کماکان عامل وراثتی اصلی ترین عامل تعیین میزان قد افراد است. در واقع ما برای قد افراد یک محدوده را در نظر می گیریم که رعایت نکات تغذیه ای و ورزشی تنها می تواند ما را از حداقل این محدوده دور و به حداکثر آن نزدیک کند. اشتباه رایجی که در این خصوص رخ می دهد این است که افراد تصور می کنند هر چه مواد مورد نیاز برای رشد را بیشتر در اختیار فرزندان شان قرار دهند موجبات بلند قدتر شدن آنها را فراهم می سازند و با همین هدف شیر، لبنیات، گوشت و میوه جات بیشتری در اختیار آنان قرار می دهند. غافل از اینکه مصرف بیش از حد این مواد نه تنها افزایش قدی را در پی نخواهد داشت بلکه با ایجاد چاقی در آن ها در وضعیت ترشح هورمونی آنها تاثیر گذاشته و افزایش قد را مختل می کند. پس اگر به افزایش قد فرزندانمان علاقه مندیم باید از بروز چاقی در آنها پیشگیری یا برای درمان آن اقدام کنیم. الو دکتر پیشنهاد می کند : داروها و روش های موجود در بازار که با هدف افزایش قد و عمدتا از مبادی غیرقانونی مانند شبکه های ماهواره ای یا عطاری ها عرضه می شوند نیز هیچ تاثیری در این خصوص ندارند. عمده این داروها ترکیبات مولتی ویتامینی است که به شرط رعایت یک الگوی صحیح غذایی، بدن نیازی به مصرف آنها ندارد.
دخترها تا ۱۷ سالگی و پسرها تا ۱۸ سالگی وقت دارند! رشد قدی از دوران جنینی داخل رحم آغاز می شود و بعد از آن هم ادامه پیدا می کند. طوری که بعد از تولد دردو سال اول بیشترین رشد را داریم. در زمان تولد بچه ها به طور متوسط حدود ۵۰ سانتی متر قد دارند. در سال اول ۵ سانت و در سال دوم ۱۲ تا ۱۳ سانت دیگر به آن اضافه می شود. بعد از آن سرعت رشد کم می شود و تا زمان بلوغ حدودا سالی ۶ سانتی متر به طول قد اضافه می شود. در زمان بلوغ نیز جهش رشد قد را داریم که در دخترها حدود ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر و در پسرها حدود ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر به طول قدشان اضافه می شود. زمان بسته شدن صفحه رشد در دخترها بین ۱۵ تا ۱۷ سالگی و در پسرها بین ۱۶ تا ۱۸ سالگی است. بعد از بسته شدن صفحه رشد دیگر افزایش رشد قد نداریم و هرگونه تبلیغی منبی بر افزایش قد بعد از بلوغ بیشتر شبیه به کلاهبرداری است. درکل تبلیغاتی که در مورد داروها، صندل های افزایش قد و… می شود، پایه و اساس علمی ندارند.
منبع : alodoctor.com
ارمین
سلام ببخشید من سنم 15 قدم 180. پدرم 185 و مادرم 165 هس. حدود چند ماه پیش اکثر همکلاسی هام از من کوتاه تر بودن ولی الان اکثریت از من خیلی بلند تر شدن. آیا رشد من متوقف شده یا به تعلیق افتاده؟ چجوری میتونم از این مطمئن بشم؟
admin
مخاطب گرامی سایت الودکتر سلام
به متخصص غدد مراجعه نمایید.
دکتر تقدیریان فسایی