کدو حلوایی را در فصل پائیز مصرف کنید

مصرف مرتب 3 تا 4 واحد میوه و سبزی جزو رفتارهای خوب تغذیه‌ای است که همواره از سوی متخصصان تغذیه توصیه می‌شود. داشتن این عادت به‌خصوص در فصل سرما محافظت‌کننده بدن از بسیاری بیماری‌هاست. در این بین، گنجاندن سبزی‌های رنگی مانند کدوحلوایی یک اقدام پیشگیرانه محسوب می‌شود.

باورش سخت است ولی این عین واقعیت است که مصرف 100 گرم کدوحلوایی می‌تواند 264 درصد از نیاز بدن به ویتامین A را تامین کند و طیف گسترده‌ای از آنتی‌اکسیدان‌های سودمند و ضدسرطان را به بدن برساند.

کم کالری است

کدو حلوایی از جمله صیفی‌هایی است که کالری کمی دارد و مملو از فیبر و آنتی‌اکسیدان است. این سبزی، اسید‌های چرب اشباع‌شده و کلسترول ندارد و به همین دلیل برای افرادی که از یک رژیم غذایی محدودکننده کلسترول پیروی می‌کنند و قصد کاهش وزن دارند، انتخاب مناسبی محسوب می‌شود.

پر از آنتی اکسیدان های مختلف است

این سبزی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های مختلف به‌خصوص ویتامین A، C و E است، بنابراین در شرایطی که هوا آلوده است یا خوراکی‌هایی را مصرف کرده‌اید که رادیکال آزاد وارد بدن می‌کنند -مثلا غذاهای سرخ‌شده و انواع فست‌فود، مصرف این سبزی کمک فراوانی به بدن می‌کند. در ضمن، مطالعات نشان داده‌اند که وجود همین مواد مغذی در بدن با مصرف کدو حلوایی از بروز سرطان، به‌خصوص سرطان‌های پروستات و ریه، پیشگیری می‌کند. بنابراین عادت به مصرف این سبزی به مردان سیگاری بیشتر از سایر افراد توصیه می‌شود.

سرشار از ویتامینA است

با مصرف هر 100 گرم کدو حلوایی، 7384 میلی‌گرم ویتامین A وارد بدن می‌شود؛ 264 درصد از میزان مورد نیاز. همین‌ جا لازم است اضافه کنیم ویتامین A برای سلامت پوست و مخاط‌ها، سیستم بینایی، ریه‌ها و دهان و دندان‌ها ضروری است. به همین دلیل هم مصرف مرتب کدو حلوایی به افرادی که پوستشان دچار آسیب شده، توصیه می‌شود زیرا به تسریع ترمیم زخم‌ها و مخاط‌های از دست رفته (مانند زخم در دهان) کمک می‌کند و فرآیند پیری را به تاخیر می‌اندازد. در ضمن، با تقویت سیستم ایمنی بدن نیز از بروز انواع عفونت در شرایطی که پوست آسیب دیده، جلوگیری می‌کند.

منبع فلاونوییدها است

این سبزی غنی از فلاونوییدهایی است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند. این ترکیبات شامل بتاکاروتن، زی‌گزانتین، لوتیین و گزانتین است و البته بتاکاروتن، ترکیبی است که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود.

معدن مواد معدنی است

کدو حلوایی علاوه بر آنتی‌اکسیدان‌های یادشده، مواد معدنی‌ای مانند مس، پتاسیم، فسفر و کلسیم دارد. به همین دلیل، عادت به مصرف این سبزی به افرادی که فشار خون بالا دارند، توصیه می‌شود.

تخمه ای مغذی دارد

دانه این سبزی هم منبع مناسبی از فیبر و اسیدهای چرب غیراشباع است. به علاوه، با مصرف 100 گرم تخمه کدو حلوایی، 110 درصد از نیاز بدن به آهن و 71 درصد از نیاز بدن به روی تامین می‌شود. در ضمن، مصرف این مقدار تخمه کدو حلوایی، 30 گرم پروتئین و 559 کیلوکالری انرژی هم به بدن می‌رساند.

فیبر فراوانی دارد

کدو حلوایی به‌دلیل داشتن فیبر فراوان گزینه مناسبی برای افرادی است که قصد کاهش وزن دارند. با مصرف یک لیوان کدو حلوایی بخارپزشده، 7 گرم فیبر مورد نیاز بدن تامین می‌شود بنابراین فرد احساس سیری بیشتری می‌کند. به علاوه، این سبزی انتخاب مناسبی برای افرادی است که از یبوست رنج می‌برند.

تقویت کننده سیستم ایمنی است

مصرف این سبزی به‌دلیل داشتن ویتامین A و C برای تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می‌شود و عادت به مصرف آن از بروز انواع عفونت‌های قارچی، باکتریایی و ویروسی در افراد مستعد مانند سالمندان، کودکان، بیمارانی که شیمی‌درمانی می‌کنند و… جلوگیری می‌کند.

تنظیم کننده قند خون است

عادت به مصرف این سبزی به تنظیم قند خون هم کمک می‌کند بنابراین مصرف آن به صورت بخارپز شده به افراد دیابتی توصیه می‌شود.

بهپو

خواص کدو حلوایی، روش صحیح پخت و استفاده از آن کدامند؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ