معمولا توصیه می شود زنان باردار تا حد ممکن با ترکیبات شیمیایی در تماس نباشند و روزهایی که هوا آلوده است، پایشان را از منزل بیرون نگذارند. خانم های باردار اگر تماس خود را با این ۸ آلاینده به حداقل برسانند، هم به نفع خودشان است، هم به نفع جنین شان!
۱) بیشتر چسب ها و رنگ ها : برخی خانم ها در دوران بارداری شروع می کنند به چیدمان اتاق کودک، دیوارها را رنگ می کنند، کاغذ دیواری می چسبانند و کف را موکت می کنند و… آیا می دانستید اکثر چسب ها و رنگ ها حاوی اترهای گلیکول هستند.
۲) بطری های پلاستیکی : فتالات در قوطی های پلاستیکی آب موجود است. در صورتی که پلاستیک چند مرتبه مورد استفاده قرار گیرد، فتالات وارد مواد داخل بطری می شود و می تواند بر رشد جنین تاثیر منفی بگذارد پس هر چه قوطی پلاستیکی دارید همین امروز دور بریزید و بطری های شیشه ای زیبا را جایگزین آنها کنید. فراموش نکنید فتالات ها در مواد آرایشی و لاک ها هم وجود دارند پس تا جای ممکن در دوران بارداری کمتر آرایش کنید.
۳) برخی دستگاه های برقی : تلویزیون، سینمای خانوادگی، کامپیوتر و … دستگاه های برم دار هستند؛ یعنی حاوی ترکیبات سردکننده اند. وقتی یک دستگاه الکتریکی کار می کند، گرم شده و این ترکیبات خنک کننده وارد هوا می شود. برخی بررسی ها نشان داده است این ترکیبات می تواند سبب بروز مشکلات رفتاری و یادگیری در کودکانی شود که در رحم مادر با این نوع آلاینده ها تماس پیدا کرده اند. بویی که معمولا دستگاه های الکتریکی می دهند به دلیل وجود این ترکیبات است. بهترین کار برای دور ماندن از این ترکیبات خاموش کردن وسایل برقی غیرضروری و از پریز کشیدن آنهاست.
۴) شوینده ها و سفیدکننده های غیرطبیعی : اگر پیش از این از مواد شیمیایی و انواع سفید کننده ها استفاده می کردید، بهتر است در دوران بارداری به مقداری آب و یک دستمال میکروفیبر اکتفا کنید. می توانید به جای موادشیمیایی نیز از مواد طبیعی مثل سرکه یا الکل برای ضدعفونی کردن استفاده کنید. نکته دیگر اینکه هرگز سفیدکننده ها را با دیگر مواد شوینده اسیدی مانند شوینده های توالت مخلوط نکنید. این کار سبب بروز واکنش هایی می شود که در اثر آن گاز سمی دی کلر آزاد می شود. خوشبوکننده های شیمیایی هم حاوی ترکیبات سمی هستند بنابراین به جای استفاده از آنها از گلبرگ های طبیعی یا بوی لیمو استفاده کنید.
۵) آب های آلوده به سرب و نیترات : اگر منزل شما قدیمی است ممکن است لوله کشی منزل تان آلوده به سرب باشد. سرب می تواند بر سیستم عصبی کودکان تاثیر منفی بگذارد و سبب بیش فعالی در آنها شود. در برخی نقاط نیز میزان نیترات آب بالاست و می تواند سبب کندی رشد جنین شود. برای آنکه میزان خطر این آلاینده ها را به حداقل برسانید می توانید از فیلترهای آب که به آب لوله کشی وصل می شود استفاده کنید یا قبل از مصرف، آب را بجوشانید!
۶) آفت کش ها : آفت کش ها همه جا هستند. روی پوست میوه ها و بین وسایل باغبانی و… بهتر است به جای استفاده از اسپری های سوسک کش و پشه کش و انواع سموم گیاهی از راه های طبیعی تر برای نابودی سوسک ها، پشه ها و آفات استفاده کنید و میوه و سبزیجات را قبل از مصرف به خوبی بشویید.
۷) امواج الکترومغناطیسی : امواج الکترومغناطیسی که از تلفن همراه، اینترنت بی سیم و… ساطع می شوند گر چه آلاینده شیمیایی نیستند اما تحقیقات بی شماری نشان داده که می توانند بر سلول های زنده تاثیرگذارند. ترجیحا بهتر است خانم های باردار کمی محتاط تر باشند و حداقل از تلفن همراه تا حد ممکن کمتر استفاده کنند یا آن را نزدیک شکم خود نیاورند.
۸) محصولاتی که استنشاق شان خطر دارد : اگر روی محصول درج شده «در محیط بسته استفاده نشود»، «استنشاق نکنید و «از دسترس کودکان دور نگه دارید» به این توصیه ها عمل کنید و اگر لازم است حتما از دستکش و ماسک کمک بگیرید.
منبع : فراطب