امروز اولین روز حضور نوزاد در خانه است. بنابراین والدین و اطرافیان نوزاد لازم است در حفاظت و ایمنی نوزاد به نکات زیر دقت داشته باشند:
– محیط زندگی نوزاد باید فاقد هرگونه مواد زیان آور و آلوده کننده باشد.
– از کشیدن سیگار و هرگونه وسایل دودزا حتی دود غلیظ اسپند در خانه و محیط زندگی نوزاد باید خودداری شود.
– نگهداری حیوانات دست آموز خانگی، میتواند انواع خطرات و عفونتها را برای نوزاد به همراه داشته باشد.
– با توجه به اینکه سیستم عصبی تکاملی نوزاد، هنوز به رشد کافی نرسیده است برای جلوگیری از هرگونه شوک احتمالی، باید صدای تلفن موبایل، تلویزیون و … را کم کرده و در کنار نوزاد، آرام صحبت کنید. باز و بسته کردن در و پنجره اتاق هم به آرامی انجام شود.
– بهتر است در کنار تخت نوزاد دماسنجی قرار دهید تا از دمای متناسب اتاق که باید ۲۵ تا ۷۵ درجه سانتیگراد باشد مطمئن شوید. قرار دادن نوزاد یا تنها گذاشتن او روی تخت، میز، صندلی، کاناپه و حتی صندلی کوتاه توصیه نمیشود، زیرا خطر افتادن از ارتفاع همواره وجود دارد.
– نوزاد را تنها در منزل رها نکنید و مراقبت از او را به عهده کودکان و افراد غیر مسئول نگذارید.
– توجه داشته باشید نوزاد را همیشه به پشت یا به پهلوی راست بخوابانید.
– خواباندن نوزاد کنار وسایل حرارتی و آشپزی احتمال بروز خطر را بیشتر میکند؛ به خصوص زمانی که اطفال دیگری هم در خانه باشند. در هنگام در آغوش گرفتن نوزاد از نوشیدن مایعات داغ با انجام آشپزی خودداری کنید.
– آویزان کردن وسایلی مثل گردنبند، پلاک و … به لباس یا تخت نوزاد به دلیل احتمال صدمه و بلعیدن میتواند خطرساز باشد.
– استفاده از پستانک، و شیشه شیر به دلیل آلودگی و مضرات بی شمار آن به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
– بعد از دوران نوزادی که شیرخوار کم کم دستهایش را تکان داده و به سمت دهانش میبرد، خطر بلعیدن اشیاء، خفگی، چنگ زدن و بریدن همواره او را تهدید میکند. در این دوره شیرخوارگی باید هوشیار بوده و بدانید بعضی از این بی توجهیها قابل جبران نیست.
منبع: سایت سبک زندگی اسلامی