۱- دسته مسواک باید به راحتی در دست جای گرفته و مواد تشکیل دهنده آن بی ضرر باشد .
۲- طول قسمت موئی آن در حدود ۳ سانتیمتر و عرض آن یک سانتیمتر باشد.
۳- تعداد کلافهای موئی و یا نایلونی آن در حدود ۲۰ تا ۴۰ کلاف برحسب کوچکی و یا بزرگی مسواک باشد.
۴- تعداد رشته های نایلونی و یا موئی در هر کلاف در حدود ۲۰ تا ۴۰ رشته برحسب نرمی و زبری موهای مسواک میباشد که این تعداد رشته ها در مسواک های نرم بیشتر از مسواکهای زبر است.
۵- نوک موهای مسواک بایستی پخ باشد ( نباید نوک تیز و ساینده باشد )
آزمایشات مختلف نشان داده اند که چنانچه قسمت موئی مسواک به شکل ۸ باشد ( یعنی قسمت جلوی مسواک یک کلاف و بعد بتدریج مانند مثلث کلافهای قرار گیرند ). امکان پاک کردن پلاک میکروبی و بقایای غذا از بین دندانها بیشتر است.
به هر حال باید توجه داشت که در هنگام مسواک زدن کلیه سطوح قابل دسترس دندانها بخوبی مسواک زده شوند، به نحوی که پس از خاتمه مسواک تمام سطوح دندانها از توده لعابی میکربی پاک شده هیچ نوع خورده و باقیمانده غذا در بین دندانها و سطوح مختلف آن باقی نمانده باشد.
عمل فوق امکان پذیر نیست مگر با روش صحیح مسواک زدن .با رویش دندانهای خلفی، استفاده از مسواک توسط والدین برای کودک توصیه می شود. وظیفه مسواک زدن حداقل تا زمان ورود کودک به مدرسه به عهده والدین می باشد. مسواک توصیه شده برای کودکان مسواکی است استاندارد که سر آن نرم و کوچک باشد.
معمولا دو بار مسواک زدن در روز برای کودک توصیه می شود که یک نوبت آن حتما باید به هنگام شب قبل از خواب باشد . زمان کافی جهت مسواک زدن حدود دو سه دقیقه است . در کودک روش مسواک زدن افقی است.
در این روش مسواک به موازات سطح افق روی دندانها قرار گرفته وبا حرکت مالشی به سمت جلو و عقب رانده می شود. سطح جونده دندانها را نیز حتما باید با حرکت جلو و عقب مسواک تمیز کرد. غالبا مصرف خمیردندان فلوراید دار از ۲ تا ۳ سالگی توصیه می شود. در ابتدا مقدار خمیردندان به اندازه یک نخود کوچک کافی است، که با افزایش سن کودک می توان این مقدار را افزایش داد.
(سایت نی نی بان)