همه چیزهایی که در مورد بیماری مرتضی پاشایی نمی دانید!

حمیدرضا محمدیان
این روزها مرتضی پاشایی در سی سی یو بستری است.

یکی از اتفاقاتی که خیلی در ماه‌های گذشته مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت، کار جالب توجه اعضای گروه مرتضی پاشایی بود تا با تراشیدن موهای سرشان به نوعی سعی در روحیه دادن به این خواننده کنند. آنها می گفتند مرتضی خیلی جاها در کنار ما بوده و مشکلات‌مان را با هم حل می‌کنیم. ما به دوستی‌هایمان بیشتر از کار اهمیت می‌دهیم و همین باعث شده برخی تصمیمات‌مان هم تحت‌الشعاع این دوستی‌ها قرار بگیرد. حالا مرتضی پاشایی در سی سی یو بستری است. همان که آنقدر از مواجهه با دوستدارانش انرژی می‌گرفت که با وجود بیماری حتی به گروه هم انرژی می‌داد. او در این مبارزه زندگی‌اش را انتخاب کرده بود و برای آن جنگید، با انرژی تمام و قدرتی که خدا به او داده بود.

مرتضی در اجرای بندرعباس اصلاً اوضاع جسمی مناسبی نداشت. در اوج بیماری‌اش بود و حتی کار به جایی رسید که تصمیم گرفته شد برنامه کنسل  شود اما اصرار خود مرتضی باعث شد برنامه اجرا شود. مرتضی مثل تیرخورده‌ها بود. در آنتراکت برنامه به پشت‌صحنه می‌آمد و فقط از شدت درد دراز می‌کشید. ولی باز هم کوتاه نیامد و تا ته برنامه ایستاد و خواند و سالن را به بهترین نحو ممکن مدیریت کرد. در طول آن دو سانس اجرا دوستان او به هم می گفتند چطور یک نفر می‌تواند به عشق هوادارانش تا این حد از خود گذشتگی داشته باشد.

 

امروز اما حاشیه‌ها و شایعات و صحبت‌ها و روایت‌های مختلفی درباره او سر زبان‌ها افتاد. خبر فوت‌اش بارها در فضای مجازی دست به دست می شود. از او به عنوان یک بیمار سرطانی نام برده می شود و صحبت‌هایی تلخ و ناراحت‌کننده که باعث شده خیلی از طرفدارانش دوران سختی را سپری کنند. اما اصل ماجرا چیست؟

اما خود مرتضی پاشایی درباره این صحبت‌ها و بیماری و مشکلات جسمی‌اش شفاف و صریح حرف می زند:همه آدم‌ها در زندگی‌شان دچار برخی اتفاقات و مشکلات می‌شوند. خبر بیماری‌ام به یک‌باره به من داده شد، ولی این موضوع آنقدرها هم تلخ و مهم نبود که خیلی‌ها حتی ماجرای فوت من را هم پیش کشیدند!

من آدمی هستم که در هر شرایطی سعی می‌کنم از زندگی لذت ببرم. هر مشکلی هر چقدر هم که بزرگ و سخت باشد، حل شدن‌اش دست خود آدم‌هاست.

زندگی من طوری است که همیشه سعی دارم آن را به بهترین شکل بگذرانم. انرژی‌ای که در این مدت از طرف هوادارانم به سمت‌ام آمد، باعث شد خیلی روحیه بگیرم. اگر آنها نبودند، باور کنید خودم را می‌باختم. فقط به عشق هوادارانم مبارزه می‌کنم. همه‌چیز هم تحت کنترل است. خدا را شکر می‌کنم بابت این اتفاق و تغییر که باعث شد از این به بعد حواسم به خودم و و ضعیت سلامتی‌ام باشد.

 من تور کنسرت‌هایم را داشتم و مراحل درمانی‌ام را در این مدت طی کردم. دکترها هم وقتی می‌دیدند که تا این حد انرژی دارم، کارشان را بهتر پیش می‌بردند. منظورم این است که بیماری اصلاً باعث نشده از کارهایم عقب بیفتم.

من کنسرت‌هایم را دارم و آلبومم را هم با قدرت منتشر می‌کنم. عمر دست خداست. من همه‌چیزم را از خدا دارم و باقی را هم به خودش سپرده‌ام. ولی باز هم تأکید می‌کنم. لطف طرفدارانم را در این اوضاع مساعد روحی و جسمی‌ام هرگز از یاد نمی‌برم. آنها باعث شدند که بتوانم سرپا بایستم.

می گویند این خواننده به سرطان معده مبتلاست. دکتر مسعود ایروانی فوق تخصص انکولوژی و هماتولوژی در مورد این بیماری می گوید: سرطان معده بیماری است که در آن سلول های سرطانی در معده افزایش پیدا می کنند و باعث ایجاد توده یا زخم در معده می شوند. منشأ این سلول های سرطانی معمولاً سلول های مخاط معده می باشد. سرطان معده اغلب در کشورهای جهان سوم شایع تر از کشورهای اروپایی و آمریکایی می باشد و در بعضی از کشورهای خط ساحلی دریای خزر و نواحی از چین و آسیای شرقی نیز شیوع بالایی دارد.

این استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه می دهد: سرطان معده بیشتر در افراد میانسال و مسن دیده می شود و در آقایان بیشتر از خانم ها دیده می شود. سابقه عفونت های هلیکو باکتر پیلوری می تواند علت مهمی در ابتلا این بیماری باشد و همچنین زمینه ژنتیک نیز می تواند سبب ایجاد سرطان در افراد جوان و میانسال باشد. این سرطان ممکن است همراه سرطان هایی مانند سرطان کلیه، مغز و پوست نیز دیده شود.

عوامل زمینه ساز این بیماری عبارتند از سابقه رادیوتراپی معده (به هر علتی که باشد)، مصرف زیاد و طولانی مدت غذاهای کنسرو شده، غذاهای دودی و غذاهایی که مواد نگهدارنده در آن به کار برده شده است. مصرف غذاهای مانده می تواند زمینه ابتلا به سرطان معده را بیشتر کند. سرطان معده با توجه به پیشرفت بهداشت در کشورهای غربی کاهش پیدا کرده(به جز سرطان کاردیا و فوندوس معده)، ولی در کشورهای جهان سوم نه تنها کاهش پیدا نکرده، بلکه در بعضی از نقاط افزایش نیز یافته است.

مصرف زیاد و طولانی مدت غذاهای کنسرو شده، غذاهای دودی، غذاهایی که مواد نگهدارنده دارند و نیز غذاهای مانده از عوامل زمینه ساز سرطان معده هستند. پس از مصرف غذاهای بیرون و آماده تا حد ممکن پرهیز کنید. 

دکتر مسعود ایروانی علایم سرطان معده را اینگونه تشریح می کند:

علایم سرطان معده عبارتند از درد در ناحیه شکم (قسمت فوقانی، میانی شکم و اپی گاستریک) و احساس توده در شکم ( که از علایم دیررس و پیشرفته این بیماری می باشد)، احساس خستگی و ضعف و بی حالی که می تواند این علایم ثانویه ی کم خونی باشد. همچنین بی اشتهایی، به ویژه بی اشتهایی به غذاهای گوشتی و کاهش وزن که گاهی با اتساع شکم و آسیت (جمع شدن آب در شکم) همراه می شود. ممکن است همراه با توده باشد که دراین صورت می تواند باعث انسداد روده گردد. گاهی نیز بیماران با علایم متاستاتیک به پزشک مراجعه می کنند مانند درگیری غدد لنفاوی ناحیه گردن که باعث بزرگی در این ناحیه می شود و یا علایم دیگر متاستاز مانند زردی و برآمدگی شکم که نشانه درگیری کبد است.

شایع ترین علایم سرطان معده شامل درد شکمی و لاغری است.

برای تشخیص این بیماری در کشوری مانند ژاپن از سن 40 سالگی به بعد از اسکرینیگ (Screening) استفاده می کنند، یعنی بیماران را به طور دوره ای بررسی می کنند و با فلورسنت، محل هایی را که دچار دیسپلازی اند، تشخیص می دهند و نمونه برداری می کنند. مجموعه این بررسی ها باعث تشخیص زودرس بیماری می شود، ولی در سایر کشورها این روش انجام نمی شود و وقتی بیمار علامت دار می شود، به پزشک مراجعه می کند.

لازم است از سنین متوسط به بالا، بررسی آندوسکوپی دوره ای در ناحیه معده به عمل آید و در صورت مشاهده ضایعات برجسته و تومورال یا ضایعات زخمی، از سطح مخاط معده نمونه برداری انجام شود. نکته مهم در نمونه برداری این است که جهت تایید قطعی لازم است از ضایعه مشکوک حدود 6 الی 9 بار نمونه برداری به عمل آید تا با اطمینان بیشتری سرطان معده تشخیص داده شود.

از رادیوگرافی با ماده حاجب، در مواردی که شخص تحمل آندوسکوپی را ندارد(ماندن افراد پیر و کسانی که دارای مشکلات روانی می باشند) استفاده می شود. جهت تشخیص گسترش بیماری می توان از  CT  by SaveItCoupons”>SCAN و CT شکم و سونوگرافی شکم و کبد استفاده کرد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ