دانشمندان دانشگاه برن روشی نوین برای درمان عفونت های باکتریایی بدون استفاده از آنتی بیوتیک ها ابداع کرده اند که از گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری ها جلوگیری می کند.
به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، دانشمندان دانشگاه برن روشی نوین برای درمان عفونتهای باکتریایی بدون استفاده از آنتی بیوتیکها ابداع کردهاند که از گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی باکتریها جلوگیری میکند.
یک تیم از دانشمندان بین المللی مادهای جدید را آزمایش کرده است که توسط دانشگاه برن در سوئیس ابداع شده است. این ترکیب به منزله یک رویکرد جدید برای درمان عفونتهای باکتریایی است.
دانشمندان نانو ذرات مصنوعی ساخته شده از چربی به نام لیپوزوم را که کاملا شبیه غشای سلول میزبان است را طراحی کردهاند. این لیپوزومها به عنوان تله برای سم باکتریایی عمل میکنند. از ۹۰ سال قبل که مصرف پنی سیلین گسترش یافت مصرف آنتی بیوتیکها بهترین روش استاندارد برای مبارزه با عفونتهای باکتریایی است.
اما همواره سازمان بهداشت جهانی نسبت به ظهور و افزایش باکتریهایی که از خود مقاومت آنتی بیوتیکی نشان میدهند هشدار داده است. در صورت ادامه این روند حتی یک ذات الریه محض نیز میتواند کشنده باشد، روش درمانی جایگزین که منجر به از بین بردن باکتریها شود اما مقاومت در برابر آنتی بیوتیکیها را ترویج نکند هنوز وجود ندارد
سم باکتریها لیپوزوم را با غشای سلول میزبان اشتباه گرفته و به آن حمله میکنند به همین دلیل لیپوزومها قادر به گرفتن و خنثی کردن سموم باکتری هستند و از رسیدن مواد سمی باکتری به سطح سلول میزبان جلوگیری میکنند. بدون مواد سمی، باکتری بدون دفاع میماند و توسط سلولهای سیستم ایمنی بدن میزبان به راحتی حذف میشود. در پزشکی بالینی، لیپوزومها برای ارائه داروهای خاص به بدن بیماران استفاده میشود چون براحتی با غشای سلول ادغام شده و دارو را درون سلول میزبان رها میکنند(جام نیوز )