انجام ورزشهایی همچون بدنسازی و ایروبیک سبب حفظ بهتر قابلیتهای مغز و اعصاب در بیماران مبتلا به اماس میشود. قسمتهای آسیبدیده مغز بیماران مبتلا به اماس در افرادی که ورزش میکنند کندتر تخریب میشود. به نظر میرسد که ورزشهایی همچون بدنسازی و ایروبیک روی بخشهایی از مغز که در برابر اماس آسیبپذیرترند نقش محافظتی داشته و سبب میشود قشر خاکستری مغز در حجم گستردهتری حفظ شود.
*چند نکته مهم ورزش میتواند به تخفیف علائم msکمک کند.اما بسیار مهم است که برای موفق شدن، احتیاطهای لازم را در یک برنامهی ورزشی در نظر بگیرید.
نکتهی مهم دیگر این است که بیش از حد به ورزش نپردازید. انجام فعالیت های ورزشی در بیماران مبتلا به MS باید با احتیاط انجام گیرد و حرکات کششی موجب آسیب نشود. اگر در ورزش افراط کنید ممکن است موجب کشیدگی عضلات و آسیب به سیستم عضلانی شوید. افزایش درد در عضلات منجر به خستگی بیش از حد و وارد شدن استرس به بدن و ذهن میشود. قبل از آغاز برنامهی ورزشی با پزشک خود مشورت کنید. پزشک شما ممکن است توصیههایی برای شما داشته باشد:
* در بارهی نوع ورزشی که مناسب شماست و انواعی از ورزش که باید از آن اجتناب کنید.
* درمورد شدت فعالیتی که باید داشته باشید.
* دربارهی دوره و مدت زمانی که باید ورزش کنید و در مورد محدودیت های فیزیکی شما.
مراجعه به سایر متخصصان مانند فیزیوتراپیست میتواند به شما کمک کند. فیزیوتراپیست میتواند با توجه به نیاز شما نوع ورزشی که مناسب شما باشد را طراحی کند. در این صورت ورزشی که متناسب با علائم بالینی، شکل بدن، نیروی بدنی و سلامت کلی شماست انجام میشود.
منبع : salamat.ir