الو دکتر می گوید : ایمپلنتهای دندانی روشی برای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته (یک یا چند دندان) یا بیدندانی کامل هستند. در واقع ایمپلنتها جایگزین درمانهای متداول قدیمی نظیر بریجها، پلاکهای فلزی و دست دندانهای متحرک قدیمی شدهاند. اهمیت این روش در حفظ سلامت عمومی بدن و محافظت از زیبایی طبیعی ناحیه سر وصورت درمقایسه با درمانهای قدیمی بسیار برجسته است؛ بهطوریکه از این روش درمانی بهعنوان انقلابی در علم دندانپزشکی نامبرده شده است. دندانهای طبیعی و ایمپلنتهای دندانی عواملی مهم در حفظ جوانی و زیبایی سر و صورت امروزه ثابت شده است که ایمپلنتهای دندانی همانند دندانهای طبیعی در حفظ طراوت، زیبایی وجوانی صورت نقش بسیار موثر و حائز اهمیتی را دارا هستند. چراکه عامل اصلی، پیری زود هنگام صورت ازدست رفتن دندانهاست و جایگزین کردن آنها توسط ایمپلنتهای دندانی مانع از این اتفاق میشود. حال سؤال این است که ایمپلنتهای دندانی چگونه باعث حفظ زیبایی صورت و مانع از پیری آن میشوند ؟
درجواب الو دکتر می گوید : ساختار اصلی و ظاهرکلی صورت بهواسطه 2 عامل مهم حفظ و نگهداری میشود؛
1 – استخوانهای ناحیه سر و صورت
2 – بافت نرم این ناحیه (ماهیچههای صورت و پوست) .
در صورت تحلیل رفتن هر یک از این دو (استخوان و بافت نرم ) صورت دچاردفرمیتی (بد شکلی) و آتروفی میشود (کوچک شدن صورت ،بد شکلی صورت و از بین رفتن تناسب اندازههای عمودی و افقی صورت ). تغییرات صورت مادربزرگها و پدربزرگهای ما بعد از استفاده طولانی مدت از دست دندانهای مصنوعی مثال بسیار خوبی از این تغییر شکل و دفرمیتی و آتروفی است. شاید تصور ما این باشد که این یک روند طبیعی است، در صورتیکه چنین نیست. هرعضو بدن در صورتیکه در انجام فعالیت روزمره خود بهطور مداوم فعال نباشد دچارآتروفی خواهد شد. بهعنوان مثال دست شکسته شده بعد از مدتی که از گچ خارج شود درمقایسه با دست دیگر کوچکتر و ضعیفتر است. دلیل آن عدم فعالیت و بهکار گیری آن دست در فعالیتهای روزانهمان است. باید توجه داشت که به هر میزان از ظرفیت کمتر یک عضو بدن استفاده کنیم به همان نسبت موجب کوچکتر شدن آن عضو میشویم.
دندان های مصنوعی بهتر است یا ایمپلنت های دندانی
ازنظر علم دندانپزشکی ثابت شده که دست دندانهای مصنوعی دربهترین کیفیت ممکن درمقایسه با ایمپلنتهای دندانی یا دندانهای طبیعی به میزان چندین برابر (تا هفت برابر) از ظرفیت کمتر توان عضلات و استخوانهای سر وصورت استفاده میکنند. به عبارت دیگر دست دندانهای مصنوعی 7/1 ظرفیت عضلات و استخوانهای فک ما را بهکار میگیرند. با توجه به مطالب گفته شده نتیجه مشخص است و ما باید انتظار تحلیل استخوانها و بافت نرم ناحیه سر و صورت را بهواسطه عدم استفاده از ظرفیت کامل آنها داشته باشیم. در نهایت چروکیدگی پوست صورت در پی تحلیل بافت نرم ناحیه صورت اجتناب ناپذیر است. جایگزینی بهموقع ایمپلنت برای جلوگیری تحلیل استخوان فک حائز اهمیت است. توجه داشته باشیم که ضخامت استخوان فک پس از یک دوره یکساله بی دندانی به نصف کاهش مییابد. همچنین تحلیل عمودی استخوان بعد از مدت فوق 4میلیمتر است. این اصل درمورد یک دندان از دست رفته نیز صادق است.
توصیه الو دکتراین است :زمان طلایی برای کاشت ایمپلنت از صفر تا 6ماه بعد از کشیده شدن دندانهاست. جایگزینی به موقع ایمپلنتها میتواند مانع از این تحلیلها باشد. درپایان با توجه به موضوع مقاله اشارهای کلی و مختصر داشتیم بر اهمیت بهکارگیری ایمپلنتها در حفظ ساختار کلی صورت که تداوم طراوت و جوانی صورت را بهواسطه حفظ فعالیت استخوانها و عضلات فکین امکانپذیر میکند. علاوه بر مطالب عنوان شده درمانهای مبتنی بر ایمپلنت از جنبههای متفاوت دیگری نیز بر زیبایی ناحیه صورت اثرگذار هستند.
منبع : alodoctor.com