کم خونی چیست؟
وقتی بدن به اندازه کافی آهن جذب نمی کند، گلبول های قرمز خون به اندازه کافی اکسیژن حمل نمی کنند و با کمبود هموگلوبین مواجه می شوند کم خونی بروز می کند. از هر 10 دختر و زن، یک نفر به کم خونی مبتلاست.کم خونی می تواند در کودکان و مردان نیز بروز یابد که با ابتلا به بیماری های مختلف ارتباط دارد.
ارتباط کم خونی و سرطان
دکتر خسرونیا،متخصص داخلی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران اظهار داشت:کم خونی بیماری شایعی است و علل مختلفی چون بیماریهای مغز و استخوان،سوء جذب،خونریزی در هر نقطه از بدن،عملهای جراحی،زخمهای معده و اثنی عشر هموروئید،جراحت تصادف و بریدگی در به وجود آمدن آن دخیل هستند.همچنین اکثر سرطانها در قسمتهای مختلف بدن با کم خونی همراه هستند که بسته به نوع آن راههای مختلف درمانی دارد.
وی افزود:این بیماری در ایران ریشه در فقر آهن دارد. نخوردن غذا،کمبود آهن در مواد غذایی و رژیمهای غلط غذایی در به وجود آمدن کم خونی نقش بسزایی دارند.
دکتر خسرونیا با اشاره به علائم کم خونی خاطرنشان کرد:نوع ضعیف کم خونی با رنگ پریدگی،نخوردن غذا و ضعف عمومی و نوع حاد آن با سرگیجه،بی حالی و غش کردن همراه است.این بیماری به راحتی از طریق آزمایش خون مشخص میشود.
این متخصص داخلی در پایان توصیه کرد:افراد نباید خود درمانی کنند،وعدههای غذایی را به موقع خورده و میوه،سبزیجات،گوشت،حبوبات و عدس را در وعدههای غذایی خود بگنجانند.همچنین با ورزش آشتی کنند.
پیشگیری کردن از ابتلا به کم خونی:
شما می توانید با پیروی کردن از رژیم غذایی مناسب از ابتلا به کم خونی پیشگیری کنید. غذاهای حاوی ماده معدنی آهن عبارتند از گوشت، ماهی، سبزیجات برگ سبز، جگر و میوه های خشک شده. همچنین خوردن غذاهای حاوی ویتامین ب 12 و اسید فولیک مانند تخم مرغ، اسفناج، موز و لبنیات برای پیشگیری از ابتلا به کم خونی ضروری است. برخی از نان ها، غلات و غذاهای دیگر حاوی ماده معدنی آهن، ویتامین ب 12 و اسید فولیک هستند.
(منابع: سلامانه و سلامت نیوز)
مطلب مرتبط: