سسیل مارکزینسکی پروفسور علم روانشناسی در دانشگاه کنتاکی میگوید: «نوجوانانی که نوشابههای انرژیزا میخورند با احتمال بیشتری ممکن است سیگار بکشند، از مواد مخدر غیرمجاز استفاده کنند یا الکل بنوشند. دلیل ارتباط این موارد مشخص نیست، اما قطعاً چنین ارتباطی وجود دارد.»
رفتارهای ناسالم دیگر حاصلِ از خوردنِ نوشابههای انرژیزا در نوجوانان شامل تماشای بیشتر تلویزیون و انجام بازیهای ویدئویی و رایانهای است.
بر اساس مطالعهای که در سال 2013 که در دفتر آکادمی تغذیه و رژیم غذایی انجام شد، مصرف نوشابههای انرژیزا و ورزشی در بین نوجوانان در سالهای اخیر سه برابر شده است.
این مطالعه بر روی 2800 دانشآموز راهنمایی و دبیرستان از 20 مدرسه دولتی در ناحیهی مینهپولیس در سال 2009 تا 2010 انجام شد.
دانشآموزانی که بطور منظم نوشابههای ورزشی و انرژیزا مصرف میکردند، فعالیت بدنی بیشتری نسبت به آنهایی داشتند که نوشابه انرژیزا نمیخوردند اما در عوض وقت بیشتری را نیز به بازیهای رایانهای و تماشای تلویزیون میگذراندند. پسرانی که نوشابههای انرژیزا میخوردند در طول هفته 4 ساعت بیشتر از بقیه همسالان خود، به بازیهای رایانهای مشغول بودند. در حالیکه دختران در این مورد 2 ساعت بیشتر وقت خود را به بازی رایانهای میگذراندند.
بطورکلی نوجوانانی که (دختر و پسر) تمایل بیشتری به نوشابههای شیرین دارند، و آنهایی که از نوشابههای انرژی زا بطور منظم استفاده میکنند بیشتر هم به سوی استفاده از سیگار میروند. علاوه بر این، مصرف مداوم این نوع نوشابهها در نوجوانان سبب اضافه وزن و تأخیر در رشد دندانها میشود.
بطور کلی نوشابههای انرژیزا هیچ سودی برای نوجوانان ندارند و سبب تحریک بیش از حد سیستم عصبی درآنان میشوند. بعضی از مطالعات ارتباط استفاده از این نوشابهها را در نوجوانان با بیماریهایی همچون صرع، بینظمی ضربان قلب و حتی در بعضی موارد مرگ نشان میدهد. بنابراین اگر والدین متوجه قوطیهای خالی این نوشابهها در اتاق فرزندان خود میشوند باید با جدیت به دنبال یافتن نوشابههای سالم برای فرزندان خود باشند.