کاندیدیاز یا واژینیت کاندیدایی یکی از شایعترین عفونتهای زنانه بهشمار میآید، طوری که اغلب خانمها تا سن یائسگی بارها آن را تجربه میکنند. این بیماری قارچی که با ترشحات سفید رنگ و پنیریشکل، خارش و التهاب ناحیه تناسلی همراه است معمولا براثر افزایش رطوبت، گرما، تعریق، لباسهای زیر تنگ و شلوارهای چسبان ایجاد میشود.
در اینجا چند راهکار برای کمک به شما و جلوگیری از رشد این قارچ ها ارائه میکنیم:
پروبیوتیکها به کمک شما میآیند
مصرف ترکیبات پروبیوتیک به جلوگیری از ایجاد کاندیدیاز کمک میکند. این ترکیبات امروزه در بسیاری از محصولات بهخصوص مواد لبنی به کار میروند، البته مکملهای پروبیوتیک نیز در داروخانهها موجود هستند و میتوان در موارد شدید از آنها بهره برد. این ترکیبات، تعادل میکروبی را بهنفع باکتریهای خوب تغییر داده و رشد قارچها را مهار میکنند.
قبل از مسافرت چه کار کنیم؟
در زمان مسافرت طولانی توصیه میشود از نوارهای بهداشتی روزانه استفاده کنید. این نوارها بسیار نازکتر از نوار بهداشتی قاعدگی هستند و به خوبی رطوبت بدن را میگیرند، همچنین توصیه میشود قبل از سفر مصرف ترکیبات محرک مثل ادویهجات تند و مواد قندی را کاهش دهید و همواره ناحیه تناسلی را خشک نگه دارید. اگر هم واقعا مستعد بیماری کاندیدیاز هستید، میتوانید برای پیشگیری قبل از سفر از ترکیبات دارویی مثل پماد یا شیاف ضدقارچ استفاده کنید.
ژلهای بهداشتی بانوان؛ مفید یا مضر؟
ژلهای مخصوص شستوشوی بانوان نیز به حفظ بهداشت ناحیه تناسلی کمک میکنند. کسانی که زمینه کاندیدیاز دارند، میتوانند انواع قلیایی این ژلها را از داروخانه تهیه و مصرف کنند. در حال حاضر شیافهای واژینال حاوی ترکیبات پروبیوتیک نیز در داروخانه موجود است. این شیافها در ابتدای واژن قرار داده میشوند و رشد قارچ را مهار میکنند.
دارو فقط با تجویز پزشک
داروهای ضدقارچ بهتر است با نظر پزشک مصرف شوند. ضدقارچهای خوراکی معمولاً از ترکیبات آزول به دست میآیند؛ ازجمله فلوکونازول، ایتراکونازول و کتوکونازول. بعضی از این ترکیبات مثل فلوکونازول در یک نوبت مصرف میشوند و بعضی دیگر مثل ایتراکونازول و کتوکونازول باید روزی یک تا دو بار برای چند روز مصرف شوند، بنابراین تمامی داروها احتیاط خاص خود را دارند و بعضی از آنها اگر زیاد مصرف شوند روی کبد اثر میگذارند، البته بهجز آزولها از ترکیبات نیستاتین نیز میتوان استفاده کرد. داروهای ضدقارچ موضعی مثل کلوتریمازول، میکونازول و. . . نیز به صورت پماد و شیاف موجود هستند.
چنانچه تمایل دارید در این رابطه بیشتر بدانید لینک زیر را کلیک کنید:
چگونه از عفونت ادراری پیشگیری کنیم؟
عوامل عفونت های زنانه کدامند؟(قسمت اول)
عوامل عفونت های زنانه کدامند؟(قسمت دوم)
منبع: مجله ایدهآل