تغذیه با کالری بالا زمینه سرطان را فراهم میآورد: ارتباط چاقی و اضافه وزن با افزایش احتمال ابتلا به چندین نوع سرطان مشخص شده است که از جمله آنها سرطان پستان (خصوصاً در زنان یائسه)، سرطان رحم، سرطان مری و سرطان روده بزرگ است.
در مورد سرطان پستان، ارتباط بین کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به سرطان در مطالعات مشخص شده است و افراد دچار اضافه وزن یا چاقی تشویق میشوند تا وزن خود را کم کنند. بنابراین یکی از اقدامات اصلی کاهش مصرف مواد قندی و چربیهای اشباع شده است که میزان زیادی از کالری دارند و مقدار کمی مواد مغذی به بدن میرسانند.
همچنین لازم است مواد غذایی مانند غذاهای سرخ کرده، کیک، آب نبات، بیسکویت، شربتها و نوشیدنیهای شیرین نیز محدود شود چرا که لفظ کم چرب یا بدون چربی روی مواد غذایی به معنای کم کالری بودن آنها نیست و در حقیقت کیکها، بیسکویتها و سایر مواد غذایی کم چربی همچنان سرشار از کالری هستند.
برخی از انواع مواد غذایی زمینه سرطان را فراهم و برخی دیگر احتمال سرطان را کم میکنند. علاوه بر میزان کل کالری دریافتی در روز، میزان مصرف میوهها و سبزیجات تازه، نوع و مقدار پروتئینهای غذایی، سهم چربیهای اشباع مانند روغنهای جامد و چربی منابع حیوانی و چربیهای غیراشباع مانند روغنهای گیاهی مثل روغن زیتون و کانولا نیز از عوامل غذایی هستند که میتوانند در کاهش و یا افزاش بروز بیماری سرطان موثر باشند.
نوع آماده کردن مواد غذایی با سرطان ارتباط دارد: سوزاندن یا زغال شدگی گوشت باعث ایجاد مواد سرطان زا میشود. اگر هم روش کباب کردن را انتخاب کردید، نگذارید گوشت حرارت خیلی بالایی بگیرد و سوخته شود. به جای سرخ کردن غذا از روشهای سالم مانند آب پز کردن و بخارپز کردن استفاده کنید.
بنابراین برای پیشگیری و مقابله صحیح با این بیماری، آشنایی با مواد غذایی لازم است تا هر فردی بداند چه غذاهایی بخورد و از خوردن چه غذاهایی پرهیز کند.
منبع: مهر
مطلب مرتبط:
کدامیک از بنشن ها در پیشگیری از سرطان سینه نقش دارد ؟