اطلاعات جنسی را از کجا کسب کنیم؟

zahra
به دست آوردن آگاهی جنسی برای ما که از زمان تولد جنسیت مشخصی داریم و این دختر/ پسر، مرد/ زن بودن بخشی از هویت ماست، به نوعی شناختن بخش مهمی از شخصیت مان به حساب می آید.

 چرا باید آگاهی جنسی مان را با اطلاعات درست و واقعی افزایش بدهیم؟ شاید اگر این پرسش را از خیلی ها بپرسیم، دلایل زیادی برای این موضوع ارائه کنند اما اگر بپرسیم که آیا شما می خواهید اطلاعات جنسی تان را بیشتر کنید؟ پاسخ های متفاوتی بشنویم. شاید بگویند که ما صحبت درباره این مطالب را بد می دانیم و اصلا چرا باید درباره مسائل جنسی آگاهی داشته باشیم؟ شاید مجردها بگویند که وقتی ازدواج کردیم با تجربه یاد می گیریم یا متاهل ها بگویند، ما هر چه لازم است می دانیم. شاید بعضی ها بگویند از ما گذشته است که دنبال افزایش آگاهی جنسی باشیم.

به دست آوردن آگاهی جنسی برای ما که از زمان تولد جنسیت مشخصی داریم و این دختر/ پسر، مرد/ زن بودن بخشی از هویت ماست، به نوعی شناختن بخش مهمی از شخصیت مان به حساب می آید. پس از بلوغ که رشد جسمانی و جنسی بدن به حد کمال می رسد، داشتن هر چه بیشتر آگاهی و اطلاعات درست و کامل می تواند به ما کمک کند که خودمان و واکنش هایمان را درست تر و دقیق تر بشناسیم. از سوی دیگر، داشتن دانش کامل و درست در مورد مسائل جنسی، نخستین گام در داشتن رابطه ای خوب و لذتبخش با همسر است. کم نیستند همسرانی که رابطه جنسی شان به دلیل نداشتن شناخت کافی از مسائل جنسی دچار مشکل شده است.

از سوی دیگر، فقط وقتی اطلاعات درستی درباره موضوع مهمی مانند مسائل جنسی داشته باشیم، می توانیم با در اختیار داشتن آنها از فرزندان مان مراقبت کنیم. برای همه پدرها و مادرها این لحظات دشوار پیش آمده است که فرزندانشان درباره مسائل جنسی سوال می کنند و خیلی وقت ها نمی دانند که واقعا باید چه جوابی به سوال کودک شان بدهند. اما نکته اینجاست که به دست آوردن اطلاعات درست و سالم درباره مسائل جنسی خیلی وقت ها کار ساده ای نیست، نه به این دلیل که نمی شود به اطلاعات دقیق و سالم دسترسی پیدا کرد، بلکه بیشتر به این دلیل که خواندن و جستجوی چنین اطلاعاتی معمول نیست و اگر کسی به دنبال چنین اطلاعاتی باشد، باید دور از چشم دیگران این کار را بکند. یک لحظه مادری را تصور کنید که پسر جوانش را در حال خواندن کتابی درباره دانستنی های جنسی می بیند؛ به نظر شما واکنش او چه خواهد بود؟

از اینها که بگذریم، به پرسش اصلی می رسیم که «اطلاعات جنسی را چطور و از کجا به دست بیاوریم؟»
خجالت نکشید: نخستین و مهمترین نکته این است که خجالت نکشید. شاید یکی از مهمترین دلایلی که باعث می شود همسران برای مشاوره به مراکز مشاوره یا حتی برای طلاق به دادگاه های خانواده مراجعه کنند این است که در رابطه جنسی شان با مشکل روبرو هستند. مشکلاتی که به احتمال خیلی زیاد می شود با افزایش دانش درباره رابطه جنسی و تفاوت های جنسی زن و مرد حل کرد. بیشتر وقت ها همسران حتی در اتاق مشاوره هم از پیش کشیدن چنین موضوعی خجالت می کشند؛ اما داشتن دانش کافی درباره موضوعی به اهمیت مسائل جنسی برای هر فرد بالغی، لازم و ضروری است. پس بدون خجالت کشیدن به دنبال اطلاعات سالم بروید.

با دقت خیلی زیاد انتخاب کنید: درست است که همه ما می دانیم داشتن اطلاعات جنسی برای هر کسی لازم و ضروری است اما مهم این است که این اطلاعات را از چه منبعی به دست می آوریم. مسائل جنسی به طور بالقوه این خاصیت را دارند که به راحتی به بیراهه کشیده شوند. خیلی از مطالبی که در سایت ها یا کتاب های مختلف می بینید، ممکن است به دست افراد غیرمتخصص نوشته شده باشند و حتی اصولا درست نباشند؛ بنابراین در انتخاب منبع دقت کنید.

فیلم های «پورنو» را منبع اطلاعات ندانید: واقعیت این است که این فیلم ها به هیچ وجه منبع خوبی برای افزایش آگاهی جنسی نیستند. آنچه در این فیلم ها ارائه می شود شباهت چندانی با واقعیت ندارد. یکی از مشکلاتی که اینطور فیلم ها ایجاد می کنند این است که تماشای فیلم های پورنو تصور و توقع از رابطه جنسی را بالا می برند و تحریف می کنند؛ بنابراین همسران ممکن است خودشان یا همسرشان را برای آنکه نمی توانند به معیارهای اینطور فیلم ها برسند، سرزنش کنند.

کتاب بخوانید: شاید شما هم مثل من تعجب کنید اگر بگویم که با یک جستجوی ساده در سایت کتابفروشی های مرتبط با روانشناسی یا پزشکی، با چه تعداد زیادی کتاب مرتبط با دانستنی های جنسی روبرو می شوید. این خبر خوبی است برای کسانی که می خواهند اطلاعات درست و کاملی درباره مسائل جنسی داشته باشند، هنوز هم کتاب یکی از بهترین منابع است. البته همانطور که گفتم، باید پیش از خواندن آن از معتبر بودن نویسنده، انتشارات و محتوای کتاب مطمئن شوید.

در اینترنت جستجو کنید: البته این راه را کمتر از کتاب خواندن توصیه می کنیم، به این دلیل که تایید اعتبار مطالب یک سایت کمی مشکل تر از تایید اعتبار یک کتاب است و احتمال بیشتری وجود دارد که به مطالبی برخورد کنید که نه تنها آگاهی شما را بیشتر نمی کنند، بلکه باعث می شوند اطلاعات نادرستی به دست بیاورید؛ اما به هر صورت جستجوی اینترنتی به دلیل دسترسی آسان و ارزان بودن، گزینه مناسبی برای به دست آوردن اطلاعات است.

پرسش هایتان را از یک فرد قابل اعتماد یا متخصص بپرسید: کسی را پیدا کنید که با تجربه و صادق باشد و شما را به خاطر پرسش هایتان دست نیندازد. ممکن است پیدا کردن چنین فردی در اطراف شما کار ساده ای نباشد اما اگر پیدایش کردید او را رها نکنید و همه پرسش هایتان را بپرسید. این فرد قابل اعتماد در شرایطی که به مشکل خاصی برخورده باشید، می تواند یک روانشناس یا پزشک متخصص در زمینه مسائل جنسی باشد. در این شرایط می توانید مطمئن باشید که اطلاعات کامل و درستی دریافت خواهید کرد.

در کارگاه ها و کلاس های آموزشی شرکت کنید: خوشبختانه تعداد کارگاه ها و کلاس هایی که تربیت جنسی کودکان یا مهارت های ارتباط جنسی را به همسران و جوانان آموزش می دهند، در حال افزایش است. این کلاس ها فرصت خوبی برای کم حوصله هاست که در زمان کوتاهی اطلاعات دقیق و جامعی به دست بیاورند.

اگر متأهل هستید، هرچه یاد گرفتید با همسرتان در میان بگذارید: در میان گذاشتن اطلاعاتی که به دست آورده اید، به شما و همسرتان کمک می کند که به هم نزدیکتر شوید. البته بایستی حواس تان به لحن ارائه اطلاعات و نیز زمانی که آنها را مطرح می کنید، باشد. این احتمال کم نیست که مطرح کردن آموزه های جنسی شما در شرایط نامناسب، از طرف همسرتان کنایه ای در ارتباط با عملکرد جنسی اش به حساب بیاید.

منبع: DR-IR

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ