آیا از رژیم‌های ناکارآمد برای کودکان بیش‌فعال اطلاعی دارید؟

mousavi
بیش‌فعالی یک اختلال رفتاری شایع است که به موجب آن کودک بیش از اندازه فعال و پرجنب‌وجوش می‌شود و تحرک زیاد کودک مشکلاتی برای خودش، والدین و اطرافیان پدید می‌آورد.

بیش‌فعالی، حدود 3 تا 5 درصد از کودکان سن دبستان را مبتلا می‌سازد.

10 تا 20 درصد موارد ابتلا با استفاده از داروی ریتالین و تحریک روانی که اثربخشی آن سال‌هاست مورد بحث است، درمان می‌شوند. والدین برای مواجهه با مشکلات عدم تمرکز یا بیش‌فعالی کودکانشان تمایل دارند از روش‌های غیردارویی استفاده کنند، اما نتایج پژوهش گروهی از کارشناسان اروپایی نشان می‌دهد بیشتر روش‌های غیردارویی تاثیری در درمان این اختلال عصبی ندارند.

به گزارش بخش سلامت روزنامه لوموند چاپ پاریس، ادموند سونگا بارک و همکارانش 54 پژوهش مربوط به درمان‌های غیردارویی را تصادفا بررسی کرده‌اند. این درمان‌ها بر پایه روش‌های رژیم‌درمانی (رژیم‌هایی که مواد آلرژی‌زا، رنگ‌های مصنوعی و مکمل‌های امگا3 و امگا6 را حذف می‌کنند) یا شیوه‌های روان‌کاوانه (بازسازی ذهنی، نوروفیدبک و رفتار درمانی) بوده‌اند.

محققان در روش‌های متفاوت به نتایج مثبتی بر علائم بیش‌فعالی دست یافته‌اند، اما به طور کلی نتایجی قطعی و گویا از این که مکمل‌های اسیدهای چرب امگا3 و امگا6 و حذف رنگ‌های غیرخوراکی تاثیری بر بیش‌فعالی داشته باشند، مشاهده نشده است.

کریستین ژتین، از اعضای گروه پژوهش توضیح می‌دهد: درباره اثر درمان‌های غیردارویی مانند رژیم‌های حذفی، زیاد از ما سوال می‌شود؛ اما نتایجی قطعی در این زمینه گزارش نشده است. حتی ممکن است برخی از این رژیم‌ها اثر منفی در رشد کودک داشته باشند و توان جسمی آنها را کاهش دهد.

منبع‌: روزنامه جام جم

مطلب مرتبط:

درمان دارویی برای کدام بچه‌ها ی بیش فعال ؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ