بیماری های بهاری کودکان را می شناسید؟

mousavi
در هر فصلی از سال ممکن است بعضی از بیماری ها شیوع بیشتری داشته باشند یا حداقل با شدت بیشتری بروز کنند. فصل بهار یکی از فصولی است که در آن تنوع بیماری های مربوط به کودکان را مشاهده می کنیم.

دکتر شیوا رفعتی، متخصص بیماری های کودکان، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهد: در هر فصلی از سال ممکن است بعضی از بیماری ها شیوع بیشتری داشته باشند یا حداقل با شدت بیشتری بروز کنند. فصل بهار یکی از فصولی است که در آن تنوع بیماری های مربوط به کودکان را مشاهده می کنیم. البته اغلب بیماری های بهاری در کودکان جدی نیستند ولی علائمی ایجاد می کنند ک باعث ناراحتی کودک می شود. در این مطلب با 5 نمونه از شایع ترین بیماری های بهاری کودکان آشنا می شوید.

1- حساسیت فصلی

حساسیت می تواند در ناحیه بینی و چشم باشد. بیشتر کودکان دچار رینیت آلرژیک (حساسیت در بینی) و کونژانکتیویت (حساسیت در چشم) می شوند ولی کمتر سرفه و خس خس سینه و علایمی شبیه به آسم را در آنها می بینیم. اگر حساسیت به بیماری آسم اضافه شود، علایم آسم شدت بیشتری پیدا خواهدکرد. البته حساسیت معمولا در فصل زمستان شدت پیدا می کند ولی در فصل بهار نیز به دلیل گرده افشانی گیاهان ممکن است علایم بیماری در کودک تشدید شود. رینیت آلرژیک در اثر قرار گرفتن کودک در محیط پر از گرده درختان و گل ها ایجاد می شود.

بیماری بهاری کودکان

 علایم آن خارش، گرفتگی بینی، عطسه، سرفه های مکرر و ترشحات گلو و بینی است. ممکن است به دلیل گرفتگی بینی، کودک خواب خوبی نداشته باشد یا دهانی تنفس کند. تنفس دهانی در کودکان باید درمان شود. ادامه این روند، باعث ایجاد ناهنجاری فکی در کودک خواهدشد. آلرژی اگر در چشم باشد، با علایمی مانند خارش، ترشح چشم و قرمزی همراه است. تجویز دارو علایم حساسیت را به میزان زیادی کاهش می دهد.

2- آبله مرغان

آبله مرغان به خصوص در کودکان مدرسه ای بسیار شایع است. بیماری با ایجاد تب، علایم سردرد و دانه های پوستی قرمزرنگ شروع می شود. دانه ها ابتدا روی شکم تشکیل و سپس به ضایعه های آبکی تبدیل و پاره می شوند. به تدریج بثورات به دست ها و پاها، زیر گردن و صورت انتشار پیدا می کند. مشخصه بیماری خارش بسیار شدید است. بعد از 7 روز هم کودک بهبود می یابد. احتمال سرایت آبله مرغان به دیگران در همین 7 روز است. کودک مبتلا به آبله مرغان را باید از بزرگسالانی که در کودکی به این بیماری مبتلا نشده اند دور نگه داشت چون ابتلا به آبله مرغان در بزرگسالی به دلیل ایمن نبودن بدن نسبت به این ویروس، بسیار خطرناک است.

3- آنتروویروس ها

گروه دیگری از ویروس ها که در بهار فعالند، از خانواده آنتروویروس ها هستند. این ویروس از طریق تنفس وارد بدن می شود. آنتروویروس ها 3 نوع هستند که هر یک علایمی خاص در بدن کودک ایجاد می کنند. یکی از بیماری هایی که این ویروس ایجاد می کند، بیماری دست، پا و دهان است. در این بیماری دست ها، پاها و دهان کودک دچار ضایعات قرمز رنگی می شود که با علایم دیگری مانند تب، اسهال، کونژانکتیویت، گلودرد، علایم تنفسی و… همراه است. البته این بیماری ممکن است در ابتدا به آبله مرغان شباهت داشته باشد ولی سیر آن به تدریج تغییر می کند.

4- سرماخوردگی و آنفلوانزا

در فصل بهار معمولا با نوسانات زیاد دمای هوا روبرو هستیم. ویروس پاراآنفلوانزا خفیف تر از ویروس آنفلوانزاست و معمولا با علائمی مانند خروسک، سرفه های کش دار، تب و خس خس و تنگی نفس همراه است. درمان خروسک، دادن بخور سرد، تجویز ضدتب و مسکن و… است. سرماخوردگی نیز در این فصل شیوع دارد که علایم آن گرفتگی و آبریزش بینی، تغییر صدا، عطسه، خارش گلو و… است. سرماخوردگی در فصل بهار خفیف است و بعد از چند روز بدون استفاده از دارو بهبود می یابد. بعضی از ویروس های سرماخوردگی در فصل بهار گوش درد، تب یا علایمی مانند سینوزیت ایجاد می کنند. در این مواقع نیز داروهای تسکین دهنده تجویز می شود.

5- بیماری های گوارشی

با آمدن بهار میوه هایی مانند چغاله، گوجه سبز یا میوه های کال به بازار می آیند. خوردن این میوه ها به مقدار زیاد، به خصوص اگر شسته نشده باشند، باعث دل درد، تهوع و استفراغ خواهدشد. محدود کردن خوردن چنین میوه هایی و شستن آنها در پیشگیری از بیماری موثر است.

5 فرمان برای کاهش حساسیت فصلی کودکان

1–    در بهار در و پنجره ها را بسته نگه دارید. این کار مانع ورود گرده های گیاهان به داخل اتاق می شود.

2–    لباس های کودکان را دائم بشویید و آنها را در فضای خانه خشک کنید. بیرون ماندن لباس باعث چسبیدن ریزگردها و گرده های گل و گیاه به آن می شود.

3–    به کودک آموزش دهید بینی خود را روزی چند بار با آب معمولی بشوید تا گرده ها از داخل آن خارج شود. از بردن او به مناطقی که گیاهان متنوعی به خصوص از تیره کاج و گیاهان سوزنی دارد خودداری کنید.

4–    برای کودک ماسک تهیه کنید تا هنگام خروج از منزل آن را روی بینی و دهان خود قرار دهید.

5–    حتما با متخصص آلرژی درباره حساسیت کودکتان در فصل بهار مشورت کنید. تنفس دهانی کودک در درازمدت عواقب جبران ناپذیری خواهدداشت.

منبع: برترین ها

مطلب مرتبط:

چقدر درمورد بیماری های پوستی کودکان می دانید؟

توصیه‌های دکتر آلتمن برای تغذیه کودکان ۴ تا ۵ سال

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ