موز یکی از پرطرفدارترین میوه ها در بین مردم است. در این مطلب با ۸ دلیل عالی برای مصرف موز آشنا می شوید
1- خوراکی عالی برای رفع گرسنگی
به عقیده متخصصان تغذیه موز را باید یک غذای سبک در نظر گرفت زیرا احساس سیری سریع و طولانی مدت را در پی دارد. بر خلاف تصور همه موز تقریبا کم کالری است به طوری که 100 گرم از این میوه حدود 93 کیلو کالری دارد.
2- تسهیل کننده خواب
بی درنگ موز یکی از خوراکی های مورد تایید شب است چنانچه بعضی از پزشکان توصیه می کنند یک ساعت قبل از خواب میل شود تا به بهتر خوابیدن کمک کند. در واقع موز حاوی مواد معدنی از جمله پتاسیم و منیزیوم است که ریلکسیشن ماهیچه ها را تسهیل می کند. همچنین اسید آمینه تریپتوفان موجود در آن نیز باعث تشکیل سروتونین می شود که برای ترشح ملاتونین؛ هورمون تنظیم خواب ضروری است.
3- میوه مورد علاقه ورزشکاران و دانش آموزان
مقدار بالای گلوسید، ویتامین ها و مواد معدنی موز باعث شده تا این میوه برای فعالیت های جسمی و ذهنی مفید باشد. در موارد تحلیل نیرو می تواند انرژی را فورا تامین کند. مواد معدنی موجود در موز باعث مقابله با گرفتگی و خستگی عضلانی می شود. مقدار بالای منیزیوم موز نیز عامل تسهیل تمرکز و یادگیری است.
4- درمانی برای مقابله با دردهای خفیف دوران بارداری
موز را باید میوه ای مفید در دوران بارداری دانست زیرا برای رفع بسیاری از ناراحتی های خفیف این دوران مؤثر است. موز سرشار از آهن است که از بروز خطر کم خونی ناشی از فقر آهن پیشگیری می کند. توصیه می شود در موارد حالت تهوع اوایل بارداری، صبح ها مصرف گردد زیرا مانع از افت قند خون می شود که می تواند عامل این مشکل باشد. فیبرهای ملایم آن به رفع ناراحتی های یبوست کمک می کند که بسیاری از خانم های باردار از آن رنج می برند. همچنین به دلیل وجود آنتی اسید طبیعی، سوزش معده را تسکین می دهد.
5- مؤثر در سلامت مطلوب دستگاه گوارش
موز جز خوراکی های سرشار از پروبیوتیک است که این قندهای تخمیری باعث تغذیه باکتری های مفید موجود در فلور روده ای می شود. پروبیوتیک ها موجب حفظ سلامت مطلوب روده ها و تقویت سیستم ایمنی می شود و همچنین در جذب بهتر ویتامین ها نیز نقش دارند. به علاوه موز یکی از معدود میوه هایی است که در موارد اسهال به خصوص برای بچه ها تجویز می شود. در واقع، می تواند فلور روده ای را تنظیم کند.
6- تنظیم کننده فشار خون
موز میوه ای با مقدار بالای پتاسیم است به طوری که هر 100 گرم آن 411 میلی گرم پتاسیم دارد. اما در عین حال فاقد سدیم است. پتاسیم و سدیم مانند کنسرت در بدن عمل می کنند و تعادل آنها برای اعمال مختلف به خصوص تنظیم فشار خون ضروری است. هر چه برنامه غذایی بیشتر حاوی سدیم باشد، نیاز به پتاسیم نیز افزایش می یابد.
موز می تواند در این هماهنگی برای فشار خون نقش داشته باشد. سازمان سلامت جهانی تایید می کند که تغذیه سرشار از پتاسیم و محدود از سدیم برای پیشگیری از پرفشاری خون مفید است.
7- پیشگیری از ابتلا به برخی سرطان ها
تحقیقاتی که روی خانم ها صورت گرفت نشان می دهد که بین مصرف زیاد موز و کاهش خطر ابتلا به سرطان کلیه ارتباط وجود دارد. همچنین مطالعات دیگری نیز از نقش پیشگیرانه موز در بروز سرطان کولون در خانم ها و آقایان حکایت دارد. این تاثیرات مثبت به خاطر وجود آنتی اکسیدان های موز است که می توانند مضرات رادیکال های آزاد عامل ابتلا به بیماری ها به خصوص سرطان ها را خنثی کنند. در موز دو گروه مهم آنتی اکسیدان ها وجود دارند که عبارتند از ویتامین C و دوپامین. جالب است بدانید که موز کاملا رسیده با پوست مایل به سیاه و لکه های تیره برای پیشگیری از سرطان بسیار مؤثرتر است.
8- دوستی خوب برای اخلاق خوب
اگر استرالیایی ها موز را به عنوان خوراکی خوش اخلاقی لقب داده اند بی دلیل نیست زیرا حاوی ترکیبات مفیدی در این باره است که عبارتند از:
ویتامین B6 که به خصوص در ترشح ناقل های عصبی تنظیم کننده اخلاق مانند سروتونین و دوپامین ارتباط مؤثر دارد.
منیزیوم که برای انتقال امواج عصبی لازم است.
تریپتوفان که ضد افسردگی طبیعی محسوب می شود.
جالب است بدانید که موز غنی ترین میوه از نظر ویتامین B6 است.
منبع: قدس آنلاین
مطلب مرتبط:
درمانهای خانگی مسمومیت غذایی با موز
چه دردهایی که با موز درمان میشوند؟
موز را چگونه می توان برای مدت بیشتری سالم نگه داشت؟