چه گیاهی تب را قطع و سردرد را از بین می برد!؟

mousavi
کاسنی گیاهی ساقه‌دار است که فواید بسیاری برای سلامتی دارد، از جمله این فواید رفع مشکلات گوارشی، پیشگیری از سوزش معده، کاهش دردهای مفصلی، دفع سموم کبد و کیسه‌صفرا، جلوگیری از عفونت‌های باکتریایی، افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن و تقلیل ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی می‌باشد.

کاسنی مسکنی طبیعی محسوب می شود و در برابر تشکیل سنگ‌های کلیوی محافظی قوی است و مزایایی بسیاری برای کاهش وزن دارد. مهم‌تر از همه، این گیاه کوچک مکملی نیرومند در برنامه‌های غذایی محسوب می‌شود. در باب ارزش تغذیه‌ای آن می‌توان بیان داشت که کاسنی منبعی فوق‌العاده از ویتامین و مواد معدنی است که از جمله آن ها، روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، آهن اسید فولیک بعلاوه ویتامین A،B6،C،E وK  است.

اگرچه هنوز تحقیقات در زمینه اثرات کاسنی برای اثبات مکانیسم دقیق پیشگیری از سرطان انجام می‌پذیرد اما مطالعات در زمینه انواع سرطان نشان می‌دهد که عصاره کاسنی موجب کاهش رشد تومورهای سرطانی می‌گردد. گزارشات اخیر حاکی از آن است که شهد موجود در کاسنی از کیفیتی برخوردار است که اجازه رشد به تومورها را نمی‌دهد و از خواص آنتی‌اکسیدانی برخوردار است. چراکه پلی‌فنول‌های موجود در کاسنی، تاثیرات مثبتی بر پیشگیری از انواع مختلف سرطان از جمله سرطان سینه و سرطان‌‌های مرتبط با روده نشان داده‌اند. امروزِ در سایه علم و دانش‍ معلوم شده است این گیاه، گنجى از املاح و ویتامین در خود نهفته دارد چنانکه به این امر در توصیه های غذایی ائمه اطهار (ع) به کررات پرداخته شده است.

در این باره از امام صادق (ع) نقل شده است که ایشان بیان داشتند: همانا کاسنی سرور سبزیجات است؛ همچنین از احمد بن ابی عبدالله از ابن سلیمان الحذی از محمد بن الفیض نقل شده است که گفت: با امام صادق (ع) غذا می خوردیم و بر سر سفره سبزی بود و با ما پیرمردی بود که از خوردن کاسنی کناره می گرفت. پس امام صادق (ع) فرمودند: شما فکر می کنید که آن سرد است ولی اینطور نیست بلکه آن معتدل است و برتری آن بر سبزیجات بی مانند است.

علاوه بر این از امام رضا (ع) روایت است که ایشان فرمودند: بر شما باد بر خوردن کاسنی که آن مال و فرزند را زیاد می کند و هر کس می خواهد مال و فرزندش زیاد شود ادامه دهد به خوردن کاسنی؛ و در جایی دیگر بیان داشته اند: بر شما باد به خوردن سبزی ما کاسنی که آن باعث ازدیاد مال و اولاد می شود.

همچنین امام رضا (ع) در جایی دیگر می فرمایند: به درستی که کاسنی شفاء از هزار درد است و دردی نیست در شکم انسان مگر کاسنی آن را ریشه کن می کند و روزی برای لشکر آن را خواستند در حالی که آن ها تب و سردرد داشتند. پس امر کردند که آن را بکوبند و بر آن روغن بنفشه مالیده سپس بر سر بمالند و فرمودند: کاسنی تب را قطع و سردرد را از بین می برد.

اگرچه می‌توان مزایای فراوانی برای کاسنی برشمرد، اما در صورت مصرف بیش از حد آن غیرمجاز است، زیرا ممکن است موجب خونریزی گردد و احتمال سقط جنین غیرعمدی را افزایش دهد. اگرچه تحقیقات در این زمینه کافی نیست اما همان تحقیقات نشان می‌دهد که در دوران شیردهی نیز مصرف بیش از حد آن ممنوع می‌باشد زیرا کاسنی از طریق شیر مادر به کودک منتقل می‌شود. علاوه بر این، این گیاه ارتباط مستقیمی با گیاه ابروسیا، گل همیشه بهار و گل مروارید دارد بنابراین در صورتی که به این گیاهان واکنش‌های آلرژیک نشان می‌دهید، امکان بروز این واکنش‌ها با مصرف کاسنی هم وجود دارد. همچنین افرادی که از سنگ صفراوی رنج می‌برند، مصرف بیش از حد کاسنی این مشکل را تشدید می‌کند.

منابع: قدس آنلاین

مطلب مرتبط:

عرق کاسنی برای کبد چه فوایدی دارد؟

آیا کاسنی برای کبد و معده مقوی است؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ