به همین علت در این مطلب ، به چند ماده غذایی که مصرف زیاد آن میتواند سمی باشد، اشاره میشود.
(البته در مصارف دارویی از همین مواد موثره گیاهی وبه میزان مناسب برای درمان بیماریهای خاص استفاده میشود.)
ریواس :
اگرچه ساقه آن سرشار از آنتی اکسیدان و کلسیم است اما ریشه و برگهای آن حاوی اسیداکسالیک است که حتی مصرف کم آن حالت تهوع، استفراغ و ضعف ایجاد میکند. مصرف آن به کبد و کلیه آسیب میرساند. بنابراین ریشه و برگهای آن را مصرف نکنید و ساقه آن را کاملا بپزید.
سیب زمینی :
همه انواع سیب زمینی مسموم کننده نیست اما وقتی سیب زمینی خام بیش از حد در معرض نور قرار میگیرد، ماده شیمیایی سمی به نام سولانین تولید میکند که باعث اسهال و حالت تهوع میشود. «سولانین» باعث سبز شدن لایه سطحی سیب زمینی میشود. با کندن جوانهها و برداشتن قسمت سبز سیب زمینی، مصرف آن اشکالی ندارد. سیب زمینیها را در یک مکان خنک نگه دارید.
دانه بعضی از میوهها :
برخی دانهها و تخمها از جمله سیب درختی، گلابی، انبه، زردآلو، شلیل و گیلاس حاوی ماده شیمیایی و سمی به نام آمیگدالین است که به ماده سمی دیگری به نام هیدروژن سیانید تبدیل می شود. مقدار زیاد این سم میتواند ناراحتی های متعددی از جمله سردرد، صرع، حالت تهوع، استفراغ، افزایش ضربان قلب و فشارخون ایجاد کند. البته در صورت نجویدن و باز نشدن هسته خطر مسمومیت ایجاد نمی کند و دفع می شود. در صورت مصرف یک یا ۲عدد جای نگرانی وجود ندارد.
قارچ های وحشی :
اگرچه قارچهایی که در سوپرها عرضه میشود کاملا بیضرر است اما آن نوعی که به صورت وحشی در محیط زیست رشد میکند،ممکن است سمی باشد. هزاران نوع مختلف از این قارچها وجود دارد و به سختی میتوان قارچهای مضر را تشخیص داد. این قارچهای سمی، باعث اسهال و استفراغ میشود.
لوبیاقرمز :
لوبیای خام حاوی سمی به نام لکتین است که باعث ناراحتی معده ومسمومیت میشود. بنابراین قبل از پخت، لوبیا را به مدت ۵ساعت در آب خیس کنید و آب را دور بریزید. سپس به مدت ۱۰دقیقه بجوشانید و آب آن را نیز دور بریزید.
باقلا :
این دسته از حبوبات، منبع عالی پروتئین، فولات و فیبر است اما حاوی سمی به نام کومارین است که حالت تهوع، استفراغ و معده درد ایجاد می کند. پس قبل از پخت باقلا را خیس کنید.
منبع: همشهری آنلاین
مطلب مرتبط:
درمانهای خانگی مسمومیت غذایی با موز
موقع مسمومیت غذایی چه غذایی نخوریم ؟