تورم غدد لنفاوی

تعریف:

 سیستم دفاعی بدن برای مبارزه با عفونت‌ها از مکانیسمی کمک می‌گیرد که حاصل آن تجمع گلبول‌های سفید خون درغدد لنفاوی بدن است،دیگر از بزرگ و دردناک شدن این غده‌ها که بیشتر در ناحیه گردن، زیر بغل و کشاله ران تجمع دارد. تورم غدد لنفاوی در بسیاری موارد و بویژه در کودکان نشانه خطرناکی محسوب نمی شود،یک غده لنفاوی طبیعی توده ای نرم، لاستیکی و متحرک با قطر کمتر از یک سانتی متر و حداکثر دو سانتی متر است که معمولا تحت تاثیر یک بیماری زمینه ای عفونی متورم، بزرگ و حساس می شود.

درمان:

از آنجاکه تورم غدد لنفاوی معمولا ناشی از یک عفونت است، درمان آن به درمان عامل بیماری مربوط می شود. یعنی با درمان گلو دردهای چرکی، سرماخوردگی و زخم هایی که ممکن است در ناحیه دست و پا ایجاد شده باشد، تورم و درد غدد لنفاوی بهبود می یابد. فراموش نکنید که عفونت های پوست سر، شقیقه، صورت، دندان و عفونت های سینوس و گوش باعث تورم غدد لنفاوی می شود که در صورت تشخیص درست محل عفونت از سوی متخصص، درمان آن مشکل نخواهد بود، اما در ساده ترین اقدام، گرم کردن محل متورم شده به کاهش درد ناشی از آن کمک می کند؛ اما فراموش نکنید غدد لنفاوی که بزرگ، سفت و تورم آن بدون علت است نیاز به پیگیری تخصصی و سریع دارد.

پیشگیری:

چون این تورم ناشی از بیماری‌های زمینه‌ای است باید از چنین بیماری‌هایی پیشگیری صورت گیرد.

عوامل:

جالب است بدانید که بیش از دوسوم غدد لنفاوی به علت هایی که تشخیص داده نمی‌شود، متورم می‌شود. در بقیه موارد نیز بیماری‌های عفونی که شایع ترین آن بیماری های ویروسی چون سرماخوردگی، آنژین چرکی گلو، بیماری‌های انگلی ناشی از مصرف گوشت‌های نیمه پخته در انواع کباب ها و نیز بیماری های منتقل شده از حیواناتی چون گربه به انسان است. حتی بیماری هایی چون سل و سیفلیس نیز می تواند با عوارضی چون ورم غدد لنفاوی گردن و ران همراه باشد.

علائم:

ورم این غده ها بیشتر در ناحیه گردن اتفاق می افتد که می تواند ناشی از سرماخوردگی‌های ویروسی یا باکتریایی، عفونت سینوس‌ها، گوش، پوست، عفونت دندان، بیماری های انگلی و حتی بیماری هایی چون سل باشد.

عوارض:

بستگی به علت بزرگ شدن غدد لنفاوی دارد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
نظر خود را بنویسید