خارش نوعی سوزش در پوست است که موجب خاراندن پوست میشود و یکی از شایعترین مشکلات پوستی است که میتواند موضعی و محدود به یک ناحیه از بدن باشد یا نقاط مختلف بدن را درگیر کند. در برخی موارد نیز خارش پوست هنگام شب بدتر میشود. معمولاً اگر کل بدن دچار خارش شود، درمان به نسبت خارش موضعی سخت تر خواهد بود. بیشتر مواقع بدون تظاهرات خارجی، پوست دچار خارش میشود؛ ولی در برخی موارد نشانههایی همچون برآمدگی، تاول، قرمزی و
قدم اول درمان، تشخیص علت خارش است و بدون این امر، درمان بسیار مشکل است اما برخی اقدامات وجود دارند که می تواند به تخفیف خارش کمک کنند، مثلا خنک نگه داشتن محیط و پرهیز از حمام داغ و لباس پشمی.
با توجه به علت زمینهای شاید بتوان پیشگیریهایی را لحاظ کرد.
خارش عمومی بر اساس نوع بیماری که ایجاد می کند طبقه بندی می شود: خارش کلیوی، خارش صفراوی، خارش ناشی از بیماریهای خونی، خارش بیماریهای غدد درون ریز، خارش در ارتباط با بدخیمی ها و خارش بدون علت عمومی.
خارش مداوم پوست
ممکن است خاراندن بدن ابتدا موجب آرامش و رضایت شود، اما در نهایت پوست تحریک و ملتهب شده و خودِ التهاب موجب خارش بیشتر میگردد؛ بنابراین در اکثر مواقع خاراندن پوست اوضاع را وخیمتر میکند؛ به خصوص اگر موجب خارش در پوست شود که باکتری وارد آن شده و عفونت کند و عفونت ثانویه خود، موجب خارش بیشتر میشود. اگر خارش پوست ماهها یا سالها طول بکشد، آن قسمت خراشیده و پوست آن کلفت شده و رنگدانههای آن تغییر رنگ میدهند و تیره میشوند. بهترین روش برای درمان پوست تحریک شده، جلوگیری از خاراندن آن است.