آفازی

تعریف:

 آفازی اختلال تکلم و از دست دادن آن بعد از به دست آوردن آن  است تکلم یکی از اعمال پیچیدة مغزی می باشد که منطقة وسیعی در مغز این عمل پیچیده را انجام می دهند. در 95 درصد موارد مرکز تکلم در نیمکره چپ مغز واقع شده است. اگر در سنین قبل از دبستان منطقة تکلم آسیب ببیند, مرکز تکلم از نیمکرة چپ به نیمکرة راست منتقل می شود.

درمان:

عوامل بهبودی در اختلالات تکلم عبارتند از:

پیشگیری:

ندارد.

عوامل:

 اختلالات تکلم در اثر ضایعات مراکز تکلمی واقع در نیمکره های مغزی یا هسته های خاکستری قاعدة مغز, اختلالات مخچه ای و بیماریهای درگیرکننده عضلات زبان و حلق و حنجره به وجود می آیند. علل عمدة اختلالات تکلم عبارتند از:

علائم:

 بیمار آفازیک کلام خود را بطور نادرست ادا کرده و با کلام دیگران را کاملا درک نمیکند . از طرف دیگر دیس آرتیک در هجای الفاظ و لغات دچار اشکال است لیکن از نظر دستوری و انتخاب لغات و واژه های مناسب ایرادی ندارد.

عوارض:

 عوامل متعددی می توانند ناروانی های گفتاری کودکان را تشدید نمایند. سرعت گفتاری زیاد والدین و عجلة آنها در صحبت کرد باعث شدیدتر شدن مشکل گفتاری کودک می گردد. - وجود اضطراب و تنش در محیط خانواده باعث ناامنی عاطفی کودک شده و ناروانی های گفتاری وی را افزایش می دهد. - عصبانیت, خستگی, ناراحتی, ترس, نگرانی کودک و تنبیه وی, ناروانی های گفتاری کودک را تشدید می کند. 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
نظر خود را بنویسید