تورمی کیستی در پلک است که در اثر التهاب مزمن یکی از غده-های کوچک تولیدکننده چربی (غدد میبومین) که در پلک-های بالا و پایین قرار دارند به وجود می آید
شالازیونهای خیلی کوچک نیاز به درمان ویژهای ندارند و معمولاً به مرور زمان خوب میشوند. شالازیونهای بزرگتر به دو دلیل نیاز به درمان دارند: ۱. شالازیونهای بزرگتر ظاهر ناخوشایندی دارند و از لحاظ زیبایی ظاهری مشکل ساز هستند، ضمن آنکه بهبود خودبخودی آنها ممکن است چندین ماه طول بکشد.
اگر مستعد شالازیون هستید، تمیز نگهداشتن لبه پلکها ممکن است از عود آن جلوگیری کند. می توانید با آب گرم و شامپو بچه رقیق شده لبه پلکهایتان را شستشو دهید. لبه بیرونی پلکهایتان را حداقل روزی یک بار ماساژ داده و تمیز کنید. همچنین توصیه می شود که دست هایتان را تمیز نگهدارید و از آرایش لبه پلکها خودداری کنید
شالازیون در اثر انسداد مجرای خروجی غدد ترشح کننده چربی پلک و تجمع مواد ترشح شده در غده ایجاد میشود
شالازیون ممکن است در ابتدا ملتهب باشد و باعث ایجاد درد و قرمزی شود که در این حالت شبیه گل مژهاست. اما پس از مدتی درد و قرمزی فروکش میکند و توده متورمی در لبه پلک باقی میماند. اندازه این برجستگی ثابت نیست و ممکن است به تدریج بزرگتر یا کوچکتر شود. معمولاً شالازیون از ابتدا فقط به صورت یک توده برجسته ظاهر میشود و با درد و قرمزی همراه نیست.
اگر شالازیون بزرگ باشد و بهموقع درمان نشود منجر به اشکال در ظاهر چشم و آستیگماتیسم میشود و در نهایت موجب تاری دید میشود.