سرطان معده که به سرطان شکمی هم معروف است، سرطانی است که در ناحیه معده و ناحیه بالایی شکم شما رخ میدهد. سرطان معده یا چنگار معده (به انگلیسی: gastric cancer) نوعی سرطان است و شایعترین فرم آن، آدنوکارسینوم یا سرطان غددی در معده است. سرطان معده را میتوان رشد بدون کنترل سلولهای بدخیم در معده دانست. سایر فرمهای کمتر شایع سرطان معده، شامل لنفوما (سرطان درگیر کننده سیستم لنفاوی) و سارکوما (سرطان بافت همبند مانند عضله، چربی یا عروق خونی) است. سرطان معده سالیانه باعث مرگ حدود یک میلیون نفر در سرتاسر جهان میشود.میزان شیوع سرطان معده در کشور آمریکا نسبتا کم است و این سرطان در کشورهایی از جمله چین و ژاپن شایعتر میباشد. سرطان معده به انواع مختلفی تقسیم میشود و معمولترین نوع آن(حدود 90 تا 95 درصد از کل انواع) سرطانی است که در ناحیهی غددی معده رخ میدهد. سرطان معده در صورتیکه بموقع تشخیص داده شود، ممکن است درمان شود، اما متاسفانه در مراحل پیشرفته بیماری نتیجه خیلی رضایت بخش نیست. سرطان معده بیشتر در افراد میانسال و مسن دیده می شود و در آقایان بیشتر از خانم ها دیده می شود. سابقه عفونت های هلیکو باکتر پیلوری می تواند علت مهمی در ابتلا این بیماری باشد و همچنین زمینه ژنتیک نیز می تواند سبب ایجاد سرطان در افراد جوان و میانسال باشد. این سرطان ممکن است همراه سرطان هایی مانند سرطان کلیه، مغز و پوست نیز دیده شود.
سرطان معده بوسیله یکی از راه های زیر و یا ترکیب آنها درمان میشود:
از آنجاییکه دلایل ابتلا به سرطان معده کاملا مشخص نیستند، پس راههای پیشگیری قطعی از ابتلا به سرطان هم نمیشود بیان کرد، بااینحال موارد زیر خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش میدهند:
مصرف زیاد و طولانی مدت غذاهای کنسرو شده، غذاهای دودی، غذاهایی که مواد نگهدارنده دارند و نیز غذاهای مانده از عوامل زمینه ساز سرطان معده هستند. پس از مصرف غذاهای بیرون و آماده تا حد ممکن پرهیز کنید. دلیل قطعی ابتلا به سرطان معده هنوز شناخته نشده است، با اینحال عواملی که در ادامه بیان میکنیم خطر ابتلا به این سرطان را افزایش میدهد:
از نشانه ها و علایم شایع سرطان معده میتوان به کاهش اشتها، کاهش وزن، کمخونی، درد معده، علائم مبهم سوءهاضمه مانند آروغ زدن، استفراغ خونی، احساس پری معده حتی پس از خوردن مقادیر اندک غذا، مدفوع سیاه، تهوع و استفراغ، درد بالای شکم، سوزش سردل و علائم شبیه به زخم معده خستگی ،احساس نفخ پس از غذا خوردن ،احساس سیری پس از خوردن کمی غذا،سوزش شدید و مداوم معده ،سوءهاضمه شدید و درمان نشدنی ،حالت تهوع مداوم و بیدلیل ،درد معده ،کاهش وزن بیدلیل ،وجود خون در مدفوع (خون سیاه و قیری رنگ در مدفوع) ،استفراغ خونی ،خستگی و کم خونی اشاره کرد.
ندارد.