از هر سه نفر، یک نفر دارای تنوع ژنتیکی است که باعث میشود خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ به خاطر مصرف گوشتهای فرآوریشده افزایش یابد.
محققان میگویند: تحقیقات ما در جهت شناسایی یک کنش و واکنش غذایی-ژنی با گوشتهای فرآوریشده برای سرطان روده بزرگ نشان میدهد که این رژیم میتواند تأثیر تنوع ژنتیکی در خطر ابتلا به بیماری را تغییر دهد.
خطرهای گوشت قرمز و گوشت فرآوریشده
سرطان روده بزرگ سومین سرطان شایع از نوع توموری و سومین عامل مرگ و میر سرطانی در بین مردان و زنان است. علت آن، هم عوامل ژنتیکی و هم عوامل رژیمی و غذایی است. محققان اخیرا ۳۰ تنوع ژنی مجزا از هم را در ارتباط با خطر سرطان روده بزرگ شناسایی کردهاند در شرایطی که مصرف گوشت قرمز و گوشت فرآوریشده باعث افزایش خطر این سرطان شده و مصرف میوهها، سبزیجات و فیبر به کاش آن میانجامد. احتمال اینکه تنوعهای ژنتیکی، خطر ابتلای فرد به این بیماری را بر اساس رژیم غذایی تغییر دهد هنوز به طور کامل شناسایی و مشخص نشده است.
اخیرا محققان طی تحقیقاتی دریافتهاند که مصرف گوشت قرمز و بیشتر فرآوریشده با بالا رفتن خطر سرطان رودهی بزرگ ارتباط مستقیم دارد. این در حالی است که مصرف میوه و سبزیجات و فیبر این خطر را کم میکند. سپس آنها به این نتیجه رسیدند که افرادی که تنوع ژنی rs4143094-TG و rs4143094-TT دارند نسبت به افرادی که rs4143094-GG دارند این خطر در آنها بیشتر دیده شده است.
این ژن خاص بسیار شاخص است چرا که در مکانی در ژنوم و در نزدیک ژنی به نام GATA3 رخ میدهد که عامل تکثیر آن را کدگذاری کرده و نقش مهمی در سیستم ایمنی ایفا میکند. تحقیقات قبلی نشان میدهد که بینی GATA3 و انواع سرطان ارتباطهایی وجود دارد.
(منبع: medicinenet)
برای مبارزه با سرطان روده بزرگ ویتامین D بیشتری مصرف کنید