تحقیقات نشان میدهد مصرف شیر مادر حتی برای مدت کوتاه میتواند خطر سرطان خون را در نوزاد کاهش دهد. محققان دریافتهاند نوزادانی که حداقل به مدت شش ماه شیر مادر میخورند در مقایسه با بچههایی که هرگز شیر مادر نخورده یا کمتر از دو ماه آن را خوردهاند، ۱۹ درصد خطر سرطان خون در آنها کمتر است.
شیر مادر یک روش در دسترس و ارزان برای پیشگیری از بیماریهای شایع بوده و بسیاری از تحقیقات ثابت کردهاند که نه تنها باعث کاهش خطر سرطان خون میشود، بلکه خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد، عفونت رودهمعدهای، عفونت گوش، دیابت نوع ۲ و چاقی را هم کاهش میدهد.
هر ساله حدود ۱۷۵۰۰۰ مورد سرطان در کودکان در سرتاسر جهان گزارش میشود که حدود ۳۰ درصد آن، سرطان خون بوده که شایعترین نوع سرطان در بین کودکان است. محققان برای آنکه دریابند آیا بین خوردن شیر مادر و کاهش خطر سرطان خون ارتباطی وجود دارد، ۱۸ مورد تحقیقاتی را که شامل ۱۰۰۰۰کودک مبتلا به سرطان خون و بیش از ۱۷۵۰۰ کودک سالم بود مورد بررسی قرار دادند. نتایج تحقیقات نشان داد نوزادانی که شیر مادر میخوردند ۱۱ درصد خطر سرطان خون در آنها کمتر گزارش شده است. آنها به طور کامل مطمئن نیستند که شیر مادر چطور در برابر سرطان خون از نوزاد محافظت میکند، اما معتقدند که شیر مادر باعث تقویت سیستم ایمنی بدن کودک میشود.
شیر مادر یک غذای کامل بوده و میتواند تمام نیازهای غذایی نوزاد را در نخستین ماههای تولد برطرف کند. از دیگر مزیتهای آن این است که پادزهرهایی تولید کرده و با مواد زائد و مضرّی که مادر و نوزاد در معرض آن قرار میگیرند مبارزه میکند.
(منبع: mayoclinic)
شیر مادر چه تاثیری بر رشد مغز کودکان میگذارد؟