آیا موسیقی واقعا می‌تواند به بازگشت فرد از کما کمک کند؟

maryam01
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده که چطور فردی که در کما است، وقتی صدای فرد مورد علاقه‌اش را می‌شنود که برایش موسیقی می‌گذارد یا آوازهای مورد علاقه‌اش را برایش می‌خواند، از آن آگاه می‌شود و این به بیرون آمدن او از آن وضعیت کمک می‌کند. شاید نوعی اغراق عاطفی و احساسی باشد اما تحقیقات نشان می‌دهد که موسیقی واقعا در این زمینه اثربخش است. موزیسینی به نام رابین گیب از گروه Bee Gees کسی بود که مدتی به کما رفت و در آن شرایط خانواده‌ی او برایش آهنگ‌های مورد علاقه‌اش را گذاشتند و یا خواندند و این باعث شد که او بتواند از این وضعیت بیرون آمده و بهبود پیدا کند. آیا فکر می‌کنید موسیقی همیشه باعث این بهبودی می‌شود؟ تحقیقات انجام‌شده در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که موسیقی تأثیر زیادی بر روی این دست از افراد دارد، حتی زمانی که به نظر می‌رسد فردی که در کماست آن را نمی‌شنود.

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده که چطور فردی که در کما است، وقتی صدای فرد مورد علاقه‌اش را می‌شنود که برایش موسیقی می‌گذارد یا آوازهای مورد علاقه‌اش را برایش می‌خواند، از آن آگاه می‌شود و این به بیرون آمدن او از آن وضعیت کمک می‌کند. شاید نوعی اغراق عاطفی و احساسی باشد اما تحقیقات نشان می‌دهد که موسیقی واقعا در این زمینه اثربخش است.
موزیسینی به نام رابین گیب از گروه Bee Gees کسی بود که مدتی به کما رفت و در آن شرایط خانواده‌ی او برایش آهنگ‌های مورد علاقه‌اش را گذاشتند و یا خواندند و این باعث شد که او بتواند از این وضعیت بیرون آمده و بهبود پیدا کند. آیا فکر می‌کنید موسیقی همیشه باعث این بهبودی می‌شود؟
تحقیقات انجام‌شده در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که موسیقی تأثیر زیادی بر روی این دست از افراد دارد، حتی زمانی که به نظر می‌رسد فردی که در کماست آن را نمی‌شنود. محققان دریافته‌اند  افرادی که در وضعیت آگاهی بسیار جزئی هستند به لحاظ روانی نسبت به شنیدن اسم خودشان واکنش نشان می‌دهند. در سال ۲۰۱۲‌، با استفاده از پرتونگاری مغزی بر روی بیمارانی که در اغما بودند و نیز بیماران سالم، محققی توانست ثابت کند که شنیدن موسیقی آشنا پیش از شنیدن نام خود فرد، باعث افزایش و تقویت واکنش بیماران نسبت به نامشان شد. در سال ۲۰۱۴ ، محققان اعلام کردند که اجرای موسیقی آشنا برای افرادی که در وضعیت آگاهی جزئی هستند در مقابل پخش صدای مداوم برای افرادی که در همان وضعیتند، باعث افزایش بهبودی بیمار می‌شود. آنها معتقدند که نه تنها موسیقی، بلکه بسیاری از نشانه‌های شنیداری آشنای دیگر می‌تواند انعطاف‌‌پذیری مغز فردی را که مغزش آسیب دیده افزایش داده و به بهبودی او کمک کند.
(منبع: mayoclinic)

برای بیماران‌ که در کما هستند داستان خانوادگی تعریف کنید تا سریع‌تر به هوش بیایند

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ