آسیب مغزی در تصادف اتومبیل، برخورد کردن سر با زمین، آسیب دیدن سر در درگیریهای خشونتبار و سایر عوامل مخاطرهآمیز میتوانند باعث ضربه مغزی شوند. بر اساس گزارش سازمان ملی بهداشت، شدت ضربات مغزی به میزان آسیب وارده به مغز بستگی دارد. ضربه مغزی در سه سطح خفیف، متوسط و حاد رخ میدهد. سرگیجه، سردرد،فراموشی،عدم تمرکز و کما از جمله عوارض مرتبط با ضربه مغزی هستند.
متاسفانه، هیچ متد مشخصی برای درمان ضربه مغزی وجود ندارد. پزشکان با تجویز داروهای مسکن از تشدید تورم ناشی از آسیب مغزی جلوگیری میکنند؛اما راهکار مشخصی برای ترمیم آسیبهای مغزی وجود ندارد. در موارد حاد، ضربه مغزی باعث از دست رفتن حافظه، مشکلات یادگیری و غیره میشود. اما محققان اعصاب و روان بر این عقیدهاند که عوارض ضربات مغزی به طور طبیعی درمان میشوند.در مطالعهای که به تازگی در مجله اینترنتی آکادمی ملی علوم منتشر شده،از نقش کلیدی اسیدهای آمینه در درمان آسیبهای مغزی پردهبرداری شده است.
در مطالعه سازمان ملی بهداشت، محققان اعصاب و روان به آزمایش اسیدهای آمینه بر روی موشهای آسیبدیده پرداختند. نتایج چه بود؟ قابلیتهای شناختی حیوانات به حالت عادی بازگشت. محققان با ارزیابی یافتههای خود به این نتیجه رسیدند که اسیدهای آمینه میتوانند به عنوانیک داروی موثر در ترمیم اختلالات شناختی ناشی از ضربه مغزی به کار گرفته شوند. به گفته آنها، اگر نتایج مطالعات حیوانی بر روی انسانها نیز مشاهده شود، موفقیت بزرگی حاصل خواهد شد. چرا که در هر 23 ثانیه، یک مرد، زن یا کودک در ایالات متحده دچار ضربه مغزی میشوند.
(منبع: medicinenet)
همه چیز درباره اسیدهای آمینه چرب