نتایج تحقیقات زیادی بر توانایی آسپرین در پیشگیری و احتمالاً کاهش احتمال مرگ ناشی از برخی سرطانها اشاره دارند. اخیراً بررسی 8 آزمایش کلینیکی مرتبط با آسپرین ایدهی ضدسرطانی بودن آسپرین را تقویت کرد. اما همانند اغلب موارد ماجرا به این سادگی نیست. برای مثال هیچ یک از آزمایشات مربوطه برای ارزیابی اینکه آیا آسپرین میتواند شکلگیری سرطان یا مرگ ناشی از آن کاهش دهد طراحی نشده بودند. علاوه بر این همانطور که برخی تحقیقات نشان میدهند آسپرین یا دیگر داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) ریسک ابتلا یا مرگ ناشی از برخی سرطانها را کاهش میدهند، تحقیقات دیگر شامل بعضی آزمایشات کلینیکی، به نتایج متفاوتی دست یافتهاند.
قطعاً بسیار جذاب خواهد بود که بدانیم دارویی که قدمت یک قرن را دارد میتواند پیشرفت مهم در عرصهی درمان سرطان باشد. اما تا امروز، نظرات محققان متضاد بوده و هیچ سازمان دارویی دستورالعمل یا توصیهای مبنی بر استفاده از آسپرین به عنوان درمان سرطان نداشته است.
فقط با بررسی دادههایی که نتیجهی آزمایشات تصادفی کلینکی که طراحی آنها مبتنی بر تمرکز روی سرطان باشد میتوان در مورد مزایا و معایب احتمالی استفاده از آسپرین برای سرطان نظر قطعی داد.
با توجه به همهی تحقیقات انجام شده هنوز به پاسخ چند سوال کلینیکی نیاز است: برای دستیابی به نتیجهی مطلوب چه مدت باید آسپرین مصرف شود، در چه سنی باید مصرف آسپرین را آغاز نمود و بهترین دوز مصرفی چیست. نظرات متخصصان در مورد دوز دارو بسیار متفاوت است. برخی دوز پایین (مثل 81 میلیگرم) را مناسب میدانند، اما دوز بالاتر (تا 325 میلیگرم دو بار در هفته) نیز میتواند موثر باشد. با این حال باید در نظر داشت که با افزایش دوز مصرفی، اثرات جانبی آسپرین نیز بیشتر میشوند.
تا زمانی که تحقیقات دربارهی اثر پیشگیرانهی آسپرین از سرطان تکمیل نشده، تصمیم دربارهی مصرف آسپرین باید بر اساس ارزیابی نسبت خطرات به فواید اتخاذ شود. بنابراین برای مصرف روزانهی آسپرین باید با پزشک خود مشورت کنید.
(منبع: mayoclinic)
آسپرین به درمان التهاب مفاصل کمک میکند